Συνάντηση του Δημήτρη Κυριαζίδη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο

0
992

Με θέμα την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση του μεγάλου ζητήματος που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδων και αγροτεμαχίων, των οποίων η κυριότητα αμφισβητείται από το Ελληνικό Δημόσιο, συναντήθηκε εκ νέου ο Δημήτρης Κυριαζίδης κατά τον χρόνο διακοπής συνεδρίασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση αναφορικά με τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, πλην όμως έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία κατάρτισής του και εντός Νοεμβρίου εισέρχεται στη διαδικασία ψήφισής του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται:
α) για τα οικόπεδα που είτε παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο πριν από δεκαετίες κυρίως σε προσφυγικούς πληθυσμούς, ώστε να χτιστούν και να κατοικηθούν είτε οι ιδιοκτήτες τους τα κατέχουν χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και
β) για αγροτεμάχια, για τα οποία δεν έχει γίνει ποτέ αναδιανομή (κλήρος), αν και βρίσκονται στην κυριότητα των κατοίκων για γεωργική εκμετάλλευση εδώ και δεκαετίες (π.χ. Χωριστής, Μικροχωρίου, Δοξάτου, Κυργίων και πολλών άλλων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ