Συνεχίζει η καλή εικόνα από τα rapid test στη Δράμα

0
5771

– Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι ιχνηλατήσεις με δωρεάν test στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας
– Την Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Δράμα – Ποιος είναι ο σχεδιασμός

Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν βρέθηκε στα rapid test που έγιναν από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, ημέρα της παραμονής των Θεοφανίων. Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκαν rapid test τόσο στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας όσο και στη δράση drive through, δηλαδή δειγματοληψία σε οδηγούς και συνεπιβάτες αυτοκινήτων, που έγινε στο 2ο χιλιόμετρο Δράμας – Καβάλας απέναντι από το ξενοδοχείο «Τασκο», όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η συντονίστρια των Κινητών Ομάδων Υγείας ΕΟΔΥ Ν. Δράμας κ. Ελένη Γαμβρέλη.
Η κ. Γαμβρέλη είπε ότι η διενέργεια rapid test στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας θα συνεχιστεί και σήμερα Πέμπτη, όπως και αύριο Παρασκευή. Παράλληλα θα συνεχιστεί και η δράση «drive through» από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμη ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί. Τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν δειγματοληψίες και τις επόμενες ημέρες σε μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής, επιχειρήσεις αλουμινίου, οίκους ευγηρίας κλπ.
Το προηγούμενο διάστημα, τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα πραγματοποίησαν rapid test και σε μεγάλες επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Δράμας αλλά και σε επιχειρήσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Προσοτσάνης, σε μαρμαροβιομηχανίες, επιχειρήσεις τροφίμων κλπ, κάνοντας μεγάλο αριθμό test χωρίς να διαπιστωθούν θετικά στον ιό αποτελέσματα.
Η πραγματοποίηση του πολύ μεγάλου αριθμού rapid test μέχρι σήμερα στη Δράμα έχει βοηθήσει τα μέγιστα στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού και συνέβαλε καθοριστικά στην ευκρινέστερη εικόνα της κατάστασης του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας. Πέραν των άλλων έχουν γίνει μαζικά test σε επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό εργαζομένων και σε εργαζόμενους φορέων του δημοσίου όπως η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δασαρχείο, η Αστυνομική Διεύθυνση, τα ΕΛΤΑ όπως επίσης και σε αθλητικές ομάδες, γηροκομεία κ.ο.κ.
Παράλληλα, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται δράσεις drive through σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Νομού Δράμας όπως η περιοχή του πάρκου των Κομνηνών, το γήπεδο της Νέας Αμισού, η περιοχή του Κ. Νευροκοπίου, σημεία στην έξοδο της πόλης προς την Καβάλα και ο χώρος της Ανάπλασης.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Δράμα – Ποιος είναι ο σχεδιασμός
Την ίδια ώρα που τα rapid test στη Δράμα συνεχίζονται και τα θετικά κρούσματα φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλά ποσοστά, η προσοχή όλων είναι στραμμένη πλέον στους εμβολιασμούς. Όπως έγινε γνωστό αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, τελικώς ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας θα αρχίσει από αύριο, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τον εμβολιασμό 400 περίπου υγειονομικών που θα εμβολιαστούν σε ομάδες των 100 ατόμων. Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την 4η ΥΠΕ ή από τον ΕΟΔΥ, τι ακριβώς θα γίνει με τα Κέντρα Υγείας του Νομού, τα οποία αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ακούγεται όλο και περισσότερο το σενάριο τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού να τους αναλάβει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Ειδικότερα, για το θέμα αυτό αναμένονται επίσημες διευκρινήσεις αφού σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής σχεδιασμό της πολιτείας μέσα στις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσει και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού αρχικά με τους πολίτες άνω των 85 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ