Συνεχίζονται οι διακομιδές σε γειτονικά νοσοκομεία

0
3842

– Δέκα ασθενείς από τη Δράμα στο Νοσοκομείο Καβάλας μέχρι χθες. Οι δύο στη ΜΕΘ
– Κ. Κλειτσιώτης στα «Χ»: «Προς το παρόν το Νοσοκομείο της Καβάλας θα συνεχίσει νοσηλεύει περιστατικά covid λόγω προβλημάτων στελέχωσης στο Νοσοκομείο Δράμας»

Συνεχίζονται, παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν για την επαναλειτουργία της κλινικής covid στο Νοσοκομείο της Δράμας, οι διακομιδές ασθενών στα νοσοκομεία της Καβάλας και των Σερρών. Η κλινική covid στο Νοσοκομείο της Δράμας, επρόκειτο να αρχίσει τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων περιστατικών με covid ήδη από τη Δευτέρα, αλλά λόγω των προβλημάτων στελέχωσης της κλινικής οι ασθενείς από τη Δράμα συνεχίζουν να διακομίζονται στα νοσοκομεία των γειτονικών νομών.
Σε αυτό, όπως εκτιμάται, διαδραμάτισε ρόλο και η διαμαρτυρία των γιατρών της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας αλλά και της Ένωσης των Γιατρών του Νοσοκομείου που παρέθεσαν εκτεταμένα το πρόβλημα ασφάλειας που υπάρχει για τη νοσηλεία των ασθενών, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Δέκα ασθενείς από Δράμα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καβάλας, κ. Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης είπε ότι η κατάσταση των διακομιδών δεν άλλαξε τελικά και ευελπιστεί πως εντός των ημερών θα υπάρξει κάποια λύση. Επεσήμανε επίσης, ότι προς το παρόν το Νοσοκομείο της Καβάλας θα συνεχίσει να νοσηλεύει τα περιστατικά covid από τη Δράμα, διότι υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης στο Νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά με covid από τη Δράμα που νοσηλευόταν μέχρι χθες, Τετάρτη, στο Νοσοκομείο της Καβάλας, αυτά ανερχόταν σε 10, από τα οποία τα 2 νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Οι αντιδράσεις της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ της Καβάλας
Την ίδια ώρα, οι γιατροί της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ Nομού Καβάλας, την Τρίτη, σε ανακοίνωσή τους, επισήμαναν, ότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα πρέπει να εξασφαλίσει το καθεστώς ασφαλούς εφημέρευσης των κλινικών covid όσον αφορά τη συμμετοχή σε αυτών, Ιατρών μη σχετικών ειδικοτήτων. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρουν, θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κάλυψη των Ιατρών, Ειδικών και Ειδικευόμενων. Επίσης, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους των γειτονικών νοσοκομείων τόνισαν πως «δεν υπάρχουν Ιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, Δράμας, Σερρών παρά μόνο εξαντλημένοι Ιατροί οι οποίοι έχουν ένα κοινό αντίπαλο, την Πανδημία σε ένα απαξιωμένο από τις κυβερνήσεις ΕΣΥ. Κοινός αγώνας όλων είναι να ορθοποδήσει το ΕΣΥ και όχι οι αντιπαραθέσεις».

Οι επισημάνσεις του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Δράμας για την ασφαλή λειτουργία της κλινικής covid
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», για την καθυστέρηση της επαναλειτουργίας της κλινικής covid του Νοσοκομείου της Δράμας συνέτειναν και οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από τους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, και της προέδρου της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας κ. Κιόρτεβε, σχετικά με την ύπαρξη κινδύνων από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, είχε ξεκαθαρίσει στα «Χ» τη Δευτέρα ότι, για την επαναλειτουργία της κλινικής covid στο Νοσοκομείο Δράμας δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και ότι οι παθολόγοι είναι ελάχιστοι, σημειώνοντας συγκεκριμένα: «Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια εσωτερική ενίσχυση της παθολογικής κλινικής με εφημερίες γιατρών άλλων ειδικοτήτων, όπως συμβαίνει σε άλλα νοσοκομεία. Αυτό όμως, στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι αδύνατον να γίνει διότι και οι γιατροί των υπολοίπων ειδικοτήτων είναι ελάχιστοι σε αριθμό. Παράλληλα, τέσσερις ειδικοί ιατροί απασχολούνται καθημερινά στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Δράμας, δυο γιατροί στην πρωινή βάρδια και δυο στην απογευματινή. Άρα, δεν γνωρίζω από πού θα βρεθούν γιατροί για να κάνουν και εφημερίες στην κλινική covid. Εκτός αν θεωρήσουμε ότι ένας γιατρός ο οποίος εμβολιάζει το πρωί, μπορεί το απόγευμα να μπαίνει στην κλινική covid. Αντιλαμβάνεστε πόσο επικίνδυνο είναι κάτι τέτοιο».

Η επιστολή των γιατρών της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας
Στην ίδια κατεύθυνση εξάλλου ήταν και η επιστολή των γιατρών της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, οι οποίοι αποσαφήνιζαν, την προηγούμενη εβδομάδα, προς τα προϊστάμενα κλιμάκια ότι δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία Coνιd κλινικής με ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά για τους Δραμινούς πολίτες.
Σε επιστολή τους προς την 4η ΥΠΕ και προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας, οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας, ξεκαθάρισαν ότι: «Με αφορμή τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρατηρείται άρνηση των νοσοκομείων Καβάλας και Σερρών να δεχτούν ασθενείς με covid λοίμωξη, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν δικαιολογείται από την πληρότητα την οποία δηλώνουν και τον ορισμό τους ως Covid Νοσοκομεία, σας ενημερώνουμε ότι: «Η παθολογική κλινική του νοσοκομείου μας (Δράμας) ήταν και παραμένει σε τραγική κατάσταση δεδομένου ότι από τους πέντε υπηρετούντες ειδικούς ιατρούς η μία τελεί υπό παραίτηση και ένας πάσχει από σοβαρό νόσημα.
Αυτή η υποστελέχωση έχει ως αποτέλεσμα οι εφημερίες (ας υπενθυμίσουμε καθημερινές) της παθολογικής κλινικής (ας υπενθυμίσουμε 52 κλινών δύναμης) εκτελούνται από έναν ειδικό ιατρό, ο οποίος “μπαινοβγαίνει” στα ΤΕΠ COVID και ΤΕΠ παθολογικής με ότι αυτό συνεπάγεται, ενώ παράλληλα έχει υπό την ευθύνη του την παθολογική κλινική και την κλινική ύποπτων covid-19 και όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε διακυβεύεται η ασφάλεια του ιδίου αλλά κυρίως των ασθενών του.
Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης τις εφιαλτικές συνθήκες «πολέμου» που έζησε η Παθολογική κλινική κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις οποίες με προθυμία ανταποκριθήκαμε, υπερβάλλοντας εαυτόν, αν και δεν θα έπρεπε να τις υποστεί κανένας εργαζόμενος σε ένα κράτος που διέπεται από νόμους και κανόνες.
Υποθέτουμε ότι δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι ειδικοί ιατροί της κλινικής μας δεν παίρνουν τα ρεπό που ορίζει ο νόμος, όχι μόνο τώρα αλλά και από την αρχή της θητείας των περισσότερων, και ούτε λόγος γίνεται φυσικά, λόγω των ειδικών συνθηκών, για τις κανονικές άδειες του έτους 2020 και 2021.
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δεν είναι δυνατή η επαναλειτουργία Coνιd κλινικής με ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά για τους Δραμινούς πολίτες. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις και σας ενημερώνουμε ότι επιφυλλασόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ