Σύντομα θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση για τις Πράσινες Γωνίες στη Δράμα

0
18238

Το έργο που αφορά την εξέλιξη της ανακύκλωσης αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


 

Θετική είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η προοπτική ένταξης του έργου «Γωνίες Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πιθανότατα θα είναι ένα από τα επόμενα έργα, την ένταξη των οποίων θα ανακοινώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το συγκεκριμένο έργο έχει δυο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης στον Δήμο Δράμας, προϋπολογισμού 921.526 ευρώ ενώ το δεύτερο υποέργο αφορά δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης στον Δήμο Δράμας είναι προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Στην πρόταση του έργου περιλαμβάνεται η δημιουργία δέκα σημείων συλλογής (Πράσινες Γωνίες) με σκοπό το καθένα να συλλέγει έξι ρεύματα διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών. Οι Γωνίες Ανακύκλωσης είναι σημεία συλλογής αποβλήτων πολύ μικρής κλίμακας με σαφές περίγραμμα. Σε αυτές γίνεται χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών σε κατάλληλους κάδους με την κατάλληλη σήμανση. Οι αποδεκτές κατηγορίες αποβλήτων είναι: μέταλλα, χαρτί, πλαστικά, γυάλινη συσκευασία, σύνθετη συσκευασία, βρώσιμα έλαια και λίπη, καθώς και απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού μικρού μεγέθους.

Σε ποια σημεία θα λειτουργήσουν οι Πράσινες Γωνιές
Πράσινες Γωνίες θα λειτουργήσουν σε έξι σημεία πάρκων που βρίσκονται μέσα στην πόλη και σε τέσσερα σημεία στις μεγάλες κοινότητες του Δήμου Δράμας.
Ειδικότερα, Πράσινες Γωνίες θα λειτουργήσουν:
-στην Ανάπλαση του χειμάρρου Καλλιφύτου,
-στους Αμπελόκηπους,
-στην περιοχή της 1ης πλατείας (περιοχή Ιερολοχιτών),
-στην Ταξιαρχία (ανεβαίνοντας μετά την γέφυρα Ζώνκε αριστερά),
-στην περιοχή του πάρκου Κομνηνών,
-στο πάρκο της περιοχής των Ορτακινών,
-στη Χωριστή,
-στον Ξηροπόταμο,
-στον Καλό Αγρό και
-στην Καλλίφυτο.

Με ανταποδοτικό όφελος για τους πολίτες η ανακύκλωση στις Πράσινες Γωνιές
Με τη δημιουργία αυτών των σημείων, η ανακύκλωση που θα γίνεται στον Δήμο Δράμας κινείται ταχύτερα προς την κατεύθυνση της ξεχωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή. Κάτι που ούτως ή άλλως αποτελεί την εξέλιξη της ανακύκλωσης στην περιοχή μας. Οι Πράσινες Γωνίες θα είναι συνδεδεμένες ηλεκτρονικά και θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Έτσι, όταν οι δημότες συγκεντρώνουν σε αυτά τα σημεία ανακυκλώσιμα υλικά θα παραλαμβάνουν ένα κουπόνι προκειμένου να υπάρξει κάποιο ανταποδοτικό όφελος, το είδος του οποίου θα καθοριστεί.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ο κύριος σκοπός της δημιουργίας του δικτύου των Γωνιών Ανακύκλωσης είναι η συμβολή τους στην προσπάθεια για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών που λειτουργεί συμπληρωματικά με το υπόλοιπο δίκτυο διαλογής στην πηγή, διακριτών ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!