Σύσκεψη φορέων για τη ΔραμινοΥγεία

0
2091

Μπήκαν χθες οι πρώτες βάσεις για την δημιουργία ενός νέου θεσμού στην πόλη της Δράμας.

Η πρώτη συνάντηση φορέων προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για την εβδομάδα υγείας που σχεδιάζει να διοργανώσει ο Δήμος Δράμας με τίτλο “ΔραμινοΥγεία” πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Δράμας.

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από την εβδομάδα υγείας που διεξάγεται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ εξήγησε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν σύμβουλος του Δημάρχου Δράμας κ. Γεωργία Χειράκη. “Θεωρήσαμε ότι είναι καλό να γίνει και από τον Δήμο Δράμας στον οποίο είπαμε να το υλοποιήσουμε”.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θεματικό ιατρικό πάρκο, κάτι σαν την Ονειρούπολη με άλλη θεματολογία. Σε αυτό, στόχος είναι να συμμετέχουν όλοι οι φορείς υγείας του Νομού Δράμας. Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου συμμετείχαν περίπου 30 εκπρόσωποι φορέων μεταξύ των οποίων το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, το Κέντρο Υγείας της Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, ο Σύλλογος “Λάμψη”, η Ένωση Κυριών, το φιλανθρωπικό σωματείο της Χωριστής κλπ.
Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου, κατατέθηκαν προτάσεις από τους φορείς για το συγκεκριμένο εγχείρημα και δημιουργήθηκε μια επταμελής συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει την οργάνωση της δράσης που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 6 Ιουνίου στην περιοχή της Ανάπλασης. Εκεί θα στηθούν περίπτερα και κινητές μονάδες των φορέων υγείας που θα συμμετάσχουν και των συλλόγων. Εκεί θα παρέχεται ενημέρωση και θα γίνονται ιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα θα δημιουργηθούν θεματικές ιατρικές γωνίες σε διάφορα δημόσια κτίρια με ομιλίες, ημερίδες με βάση κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό του Νομού Δράμας.
Στην χθεσινή πρώτη σύσκεψη υπήρξε ενθουσιασμός των φορέων που συμμετείχαν με την προοπτική της ιδέας που μπορεί να δημιουργήσει ένα Brand name όπως συνέβη και με την περίπτωση της Ονειρούπολης. Στόχος είναι σε αυτή την εβδομάδα υγείας, να αλλάζουν και οι θεματικές ενότητες που θα υπάρχουν κάθε χρόνο. Η θεματολογία φέτος θα έχει πιθανότατα σχέση με την παιδική παχυσαρκία που αποτελεί ανησυχητικό φαινόμενο.
Στο πλαίσιο του νέου θεσμού πέρα από την ενημέρωση και τις ιατρικές εξετάσεις θα γίνονται και επισκέψεις σχολείων κάτι που μπορεί να προετοιμαστεί περαιτέρω σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που μετείχαν στην χθεσινή σύσκεψη.
Ο τρόπος λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού θα γίνει περισσότερο συγκεκριμένος μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα κατατεθούν λεπτομερέστερες προτάσεις από τους φορείς που συμμετέχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!