«Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και δεν έχουν πολιτικές αποχρώσεις»

0
3819
Γιώργος Σαβρίδης, πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας

Στο τιμόνι του ΕΥΚ Δράμας για 4η θητεία ο Γ. Σαβρίδης.

Για τέταρτη συνεχή θητεία εξελέγη στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας και στη θέση του προέδρου ο κ. Γιώργος Σαβρίδης με την παράταξη «Συνδικαλιστική Ενότητα» καταλαμβάνοντας ποσοστά της τάξης του 91,07% στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 19 Ιουλίου.
Ο κ. Σαβρίδης έχει ήδη συμπληρώσει περισσότερα ήδη από 10 χρόνια στο τιμόνι του ΕΥΚ Δράμας και με την ολοκλήρωση της νέας θητείας θα ξεπεράσει αισίως τα 13 χρόνια.
Προσωπική επιδίωξη του για τέταρτη φορά επανεκλεγέντος προέδρου του ΕΥΚ Δράμας, είναι οι επόμενες εκλογές για τη διοίκηση του ΕΥΚ να γίνουν με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, καθώς εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν την πολυτέλεια να είναι διαχωρισμένοι και ότι τα προβλήματά τους είναι κοινά και δεν έχουν πολιτικές αποχρώσεις. Ο κ. Γιώργος Σαβρίδης δήλωσε στα «Χ»: «οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι μπορούν να διεκδικήσουν αποτελεσματικά λύσεις στα ζητήματα που τους αφορούν»

Σημειώνεται ότι το νέο ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας που συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 24 Ιουλίου είναι το εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σαβρίδης Γεώργιος
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παπαδόπουλος Παντελής
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπαϊρακτάρης Κωνσταντίνος
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γκούμας Κωνσταντίνος
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Θεοδωρίδης Θεόδωρος
ΤΑΜΙΑΣ: Μπατγίδου Κυριακή
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιορδανίδης Λεωνίδας
ΕΦΟΡΟΣ: Αβραμίδης Αναστάσιος
ΜΕΛΗ: Γεωργουλά Βασιλική
ΜΕΛΗ: Καραγιαννίδης Χαράλαμπος
ΜΕΛΗ: Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
ΜΕΛΗ: Ιωαννίδης Δημήτριος
ΜΕΛΗ: Ιωαννίδης Ιωάννης

Οι εκλογές στο ΕΥΚ Δράμας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην τριτοβάθμια οργάνωση τη ΓΣΕΕ.Στη διαδικασία συμμετείχαν 59 αντιπρόσωποι των σωματείων μελών της δύναμης του ΕΥΚ Δράμας από 29 σωματεία εργαζομένων. Συνολικά, ψήφισαν οι 56 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 56. Η “Συνδικαλιστική Ενότητα” με τον Γιώργο Σαβρίδη έλαβε 51 ψήφους και ποσοστό 91,07% καταλαμβάνοντας 12 έδρες. Η “Ταξική Αγωνιστική Ενότητα” που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ έλαβε 5 ψήφους, και ποσοστό 8,93%, καταλαμβάνοντας 1 έδρα στο νέο ΔΣ.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας και πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της παράταξής του, μιλώντας στα «Χ» δήλωσε ότι «το πολύ μεγάλο ποσοστό εμπιστοσύνης, της τάξης του 91,07%, των σωματείων του ΕΥΚ Δράμας, ιδιαίτερα μετά από 3 συνεχείς θητείες, μεγαλώνει και τις ευθύνες τις νέας διοίκησης, απέναντι στα σωματεία και τους εργαζομένους που εκπροσωπούν. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να προασπίσει όσο γίνεται περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία, έχουν αυξηθεί οι παρανομίες των εργοδοτών. Καθημερινά έχουμε καταγγελίες που προσπαθούμε να επιλύσουμε και τις περισσότερες φορές το επιτυγχάνουμε. Διαρκής στόχος μας είναι, πιέζοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τους εργοδότες, να επιτευχθεί η μείωση των ποσοστών ανεργίας, αλλά και η τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στους χώρους εργασίας. Προσπάθεια μας θα συνεχίσει να είναι, να κατανοήσουν οι εργοδότες, ότι εν έτη 2020, θα πρέπει να συμπεριφέρονται όπως πρέπει στους εργαζόμενους σεβόμενοι την αξιοπρέπεια τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ