Tα συνεχιζόμενα έργα στον Δήμο Προσοτσάνης δεν είναι νέα έργα

0
3072

Τoυ Μιχάλη Ηλιάδη, Δημοτικού Συμβούλου πρώην αντιδημάρχου Δήμου Προσοτσάνης

Έκπληξη συνεχίζει να προκαλεί ο τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής αρχής του Δήμου Προσοτσάνης και η αντιδεοντολογική τακτική του ιδίου του δημάρχου που εξακολουθεί να αποκρύπτει την προσφορά και τα έργα μας, που εξακολουθεί και οικειοποιείται τις δράσεις μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει να επιδείξει τίποτε ουσιαστικά νέο.
Αφορμή για τη νέα μας παρέμβαση δίνεται από τις ανακοινώσεις του περί έργων, πρωτοβουλιών και κατορθωμάτων, τα οποία προβάλλονται ως καινοτόμα και πρωτοεμφανιζόμενα, δίνοντας την εντύπωση ότι πραγματοποιείται έργο. Και ναι, πραγματοποιείται, μα είναι έργο και συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, της παράταξής μας, της Δημοτικής Συνεργασίας Προσοτσάνης. Είναι έργο το οποίο υλοποιήσαμε με μελέτες, σωστό προγραμματισμό και άμεσο πρακτικό αποτέλεσμα.
Αν και το επισημάναμε και άλλες φορές με δελτία τύπου και προσωπικά μου άρθρα, ο ίδιος συνεχίζει να αγνοεί ότι:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια σε όλα τα επίπεδα και ότι ο καθένας κρίνεται ξεχωριστά για τις ενέργειες ή τις παραλείψεις του. Αγνοεί επίσης ότι η απόκρυψη της συμβολής μας στα δρώμενα του δήμου δεν προδιαθέτει σε συνεργασία όλων των δυνάμεων με σκοπό την πρόοδο του τόπου. Εκτός αυτού πρέπει να τονίσω ότι το αυθαίρετο «βάφτισμα» περί έργων του Θ. Αθανασιάδη προκαλεί και τους ίδιους τους δημότες και ότι η σωστή θεσμική λειτουργία οφείλει να είναι διακριτή, αλλιώς καταργείται η δεοντολογία. Όταν μία δημοτική αρχή έχει πρόβλημα με την αντιπολίτευση και αλλάζει το έργο της, τότε υπάρχει κενό διαχείρισης.
Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο της Δράμας λόγου χάρη, (Πρωινός Τύπος, 11-9-2020) σε δηλώσεις του Θ. Αθανασιάδη σχετικά με τις εγκαταστάσεις κομποστοποίησης και ΣΜΑ στο Δήμο Προσοτσάνης, ότι το έργο βρίσκεται «στην τελική ευθεία». Παραλείποντας προφανώς να αναφέρει ότι το έργο δρομολογήθηκε από εμάς και εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης κανονικά (Κομοτηνή, 24/12/2018 αρ. πρωτ. 4983 με θέμα: «Ένταξη της πράξης ‘Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Προσοτσάνης’ με κωδικό ΟΠΣ 5010594). Αν νομίζει ότι τα έργα αρχίζουν από την τελική ευθεία, τότε πρόθεσή του είναι να διαστρεβλώσει και να ακυρώσει το έργο μας που είναι προς όφελος του δήμου. Απαιτείται ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες για να φανεί ποιος πραγματικά παράγει έργα και όχι λόγια με επικοινωνίες ατυχών εκφράσεων.
Επίσης, υπάρχει και η επίκληση για την πρωτιά από όλους τους ΟΤΑ του νομού, όσον αφορά στην έγκριση προγράμματος Leader σχετικά με το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας Μαυρολεύκης.
Διαβάζουμε τις ανακοινώσεις του δήμου από το γραφείο τύπου τα εξής :«Η πρώτη έγκριση στο Leader Δράμας το έργο ύδρευσης της Προσοτσάνης», σαν τίτλος, και στην εισαγωγή του, «Ο Δήμος Προσοτσάνης πρώτος από τους ΟΤΑ του νομού έλαβε έγκριση για το ενταγμένο στο Leader,έργο ύδρευσης …. στη Μαυρολεύκη». (Από εφημερίδα Ψίθυροι, 17-9-2020). Α! μάλιστα …για το ενταγμένο…. από ποιον; Από τη δημοτική μας παράταξη όταν ήταν στη δημοτική αρχή. Αυτό δεν αναφέρεται καν. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα έργα που ήταν ακόμα και συμβασιοποιημένα (δηλαδή δημοπρατημένα και είχε υπογράψει ήδη τη σύμβαση ο ανάδοχος εργολάβος. Πχ παιδικές χαρές).
Βεβαίως δεν αναφέρει, ίσως επειδή δεν το γνωρίζει, ότι πρόσφατα ο Δήμος παρέλαβε από πρόγραμμα Leader καινούριες στολές για τη φιλαρμονική της Προσοτσάνης. «Έσπασε το ρόδι» γράφει η ανακοίνωση του Δήμου. Δεν έσπασε κανένα ρόδι, αν νομίζει η δημοτική αρχή ότι έσπασε. Τότε ας ανακοινώσει ότι έσπασε το σπασμένο από εμάς ρόδι.
Ένα και μόνο ένα συμπέρασμα προκύπτει, ότι με βαφτίσματα έργων, σπασμένα ρόδια για δήθεν πρωτιές και …πλήρεις εντάξεις, η δημοτική αρχή κάνει κακή επικοινωνία για τον εαυτό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ