Τελευταία ευκαιρία για όσους χρωστούν στο Δήμο Δράμας

Λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου η προθεσμία για ρύθμιση των οφειλών

0
2347

Τελευταία ευκαιρία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για να αξιοποιήσουν την ισχύουσα ρύθμιση, έχουν στην διάθεσή τους όσοι πολίτες οφείλουν στον Δήμο Δράμας ποσά που τους έχουν καταλογιστεί και μέχρι σήμερα δεν τα έχουν αποπληρώσει.

Πρόκειται για ποσά που μπορεί να προέρχονται από παραβάσεις του ΚΟΚ και κυρίως από περιπτώσεις που αφορούν παράνομη στάθμευση, ή πρόστιμα για παραβιάσεις των ορίων των τραπεζοκαθισμάτων κλπ. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση ούτε κατά την προηγούμενη ρύθμιση ούτε και στην διάρκεια αυτής που είναι ακόμη σε ισχύ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Σολάκης. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που μας γνωστοποίησε ο Aντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών το συνολικό ποσό που πρέπει να εισπραχθεί από τον Δήμο εξαιτίας αυτών των οφειλών είναι της τάξης των 5 εκατ. ευρώ περίπου ενώ σήμερα από τους 9.220 οφειλέτες έχουν υποβάλλει αίτηση ρύθμισης στο Δήμο Δράμας λιγότεροι από 200…
Το πρόγραμμα για την ρύθμιση αυτών των οφειλών είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο και ισχύει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2019. Ο ρύθμιση είναι πολύ ευνοϊκή και θα πρέπει οι δημότες να την εκμεταλλευτούν. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση μετά τον Σεπτέμβριο σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σολάκης, εξηγώντας ότι εάν οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση και οι ημερομηνίες παρέλθουν τότε τα χρέη αυτά μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν στην εφορία η οποία και θα προχωρήσει σε ενέργειες για την είσπραξη τους. Πάντως μέχρι σήμερα έχει γίνει ένταξη 185 οφειλετών. Από αυτούς, οι 125 έχουν πληρώσει εφάπαξ και οι 60 προχώρησαν σε ρύθμιση της οφειλής με δόσεις.
Οι οφειλές που υπάρχουν αφορούν ποσά από μισθώματα καταστημάτων του Δήμου, ποσά από τέλη της λαϊκής αγοράς, ποσά από τέλος ακίνητης περιουσίας από τέλος κοινοχρήστων χώρων και όχι μόνο.
Για την ένταξη στη τρέχουσα ρύθμιση, θα πρέπει να καταβληθεί το 0,5% των οφειλών του για το 2019.
Ήδη πάντως όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Δήμου έχουν αποσταλεί 9.220 επιστολές στους οφειλέτες του, ώστε να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Η ρύθμιση είναι πολύ ευνοϊκή από πολλές απόψεις αν και εκτιμώ ότι πολλοί είναι οι συνδημότες μας που δεν πληρώνουν όχι επειδή δεν θέλουν αλλά επειδή ήδη τρέχουν και άλλες ρυθμίσεις, προς τις τράπεζες, την εφορία κλπ. Η έτσι και αλλιώς μικρή φοροδοτική δυνατότητα που έχουν πλέον οι πολίτες έχει όρια, εκτιμά μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, συμβουλεύοντας πάντως τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ρύθμιση που θα είναι και η τελευταία για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ