Τέλος η αγωνία για τις πανελλαδικές

0
7502

– Η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χρ. Βαμβούρη μιλάει στα «Χ»
– Σήμερα η βαθμολογία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χρυσάνθη Βαμβούρη, σήμερα θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Μετά τη 1 το μεσημέρι σε όλα τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Δράμας θα αναρτηθούν οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες και τους κωδικούς των υποψηφίων και όχι με ονόματά τους. Παράλληλα, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα αποσταλούν και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο.
Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα sms στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Tο νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.
Όπως επεσήμανε η κ. Βαμβούρη στα «Χ», οι βαθμολογίες των μαθητών θα βρίσκονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, μετά τις 9.30 το πρωί. Ακολούθως οι διευθυντές των σχολείων θα παραλάβουν τα αποκόμματα με τις βαθμολογίες, και αφού κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο θα τα τις αναρτήσουν στις σχολικές τους μονάδες.
Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Από το Υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ