Τέλος τα προβλήματα διέλευσης στη Μαρμαριά

0
432

– Παραδόθηκε το έργο της νέας γέφυρας. Διευκολύνει τις μεταφορές Δράμας – Ξάνθης
– Το επόμενο διάστημα θα γίνουν τα εγκαίνια από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου στη γέφυρα της Μαρμαριάς του Δήμου Παρανεστίου. Η γέφυρα δόθηκε ήδη σε κυκλοφορία, κάτι που αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το δίκτυο μεταφορών του Νομού Δράμας.
Η γέφυρα ενώνει τους νομούς Δράμας και Ξάνθης μιας και η διέλευση από το Παρανέστι προς Ξάνθη γίνεται από το συγκεκριμένο σημείο, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Την μελέτη του έργου και τη χρηματοδότησή του ανέλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Ο προϋπολογισμός του σύγχρονου αυτού έργου που παρέχει ασφάλεια και τηρεί τις σύγχρονες προδιαγραφές ήταν της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ. Τα εγκαίνια της γέφυρας θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Για την ολοκλήρωση του έργου, είχε μιλήσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας από τον Φεβρουάριο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος, λέγοντας ότι το έργο επρόκειτο να ολοκληρωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού του 2022. Ειδικά για τη σκοπιμότητα του έργου, πέραν των ζητημάτων διευκόλυνσης της διέλευσης των οχημάτων η εκτίμηση που έχει διατυπωθεί από το Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου είναι ότι θα διευκολύνει και την επισκεψιμότητα στην περιοχή του ακριτικού δήμου.
Η Ε.Ο. 14 Δράμας – Ξάνθης αποτελεί τη μοναδική οδό σύνδεσης των οικισμών του Δήμου Παρανεστίου με την έδρα του Ν. Δράμας και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη χώρα. Ταυτόχρονα αποτελεί και την οδό που οδηγεί στον ορεινό όγκο της οροσειράς Ροδόπης, το Παρθένο Δάσος Φρακτού και το υδροηλεκτρικό φράγμα Θησαυρού. Με την κατασκευή της γέφυρας βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή, καθώς η κυκλοφορία μέσω της παλαιάς γέφυρας διεξάγεται με δυσχέρεια και εναλλάξ, αφού δεν επαρκεί το πλάτος για δύο λωρίδες, χωρίς ορατότητα και με μεγάλες κλίσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των επιβαινόντων. Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε βορειοδυτικά της παλιάς, η οποία υλοποιήθηκε πριν μισό και πλέον αιώνα και είναι μίας διαδρομής. Η νέα γέφυρα έχει δύο λωρίδες κατεύθυνσης για τα οχήματα συν δύο λωρίδες πεζογέφυρας εκατέρωθεν.
Φορέας υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας. Το έργο είναι προϋπολογισμού μελέτης 3.500.000 ευρώ (ο συμβατικός του προϋπολογισμός είναι: 1.972.041,96 ευρώ) με σύμβαση που υπεγράφη με τον ανάδοχο στις 10/06/2020.Πρόκειται για έργο που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων», και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) με τίτλο: «Παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δράση 7B.16.1».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ