Τέσσερις Δραμινοί μαθητές στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

0
4745

Διακρίθηκαν ήδη στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τέσσερις μαθητές από τη Δράμα διακρίθηκαν στον μαθηματικό διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Οι επιτυχόντες προέρχονται από τις κατηγορίες τής Β’ και της Γ’ Λυκείου, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Θαλής» για την περίοδο 2021 – 2022.
Οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του 82ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», αφού όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε φέτος. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία έκανε γνωστό ότι η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου 2022 και θα γίνει, όπως και πέρσι, με τους επιτυχόντες του «ΘΑΛΗ», σε εξεταστικά κέντρα, ένα σε κάθε περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η συγκέντρωση όλων των μαθητών στην Αθήνα, ακολουθώντας βέβαια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι μαθητές από τη Δράμα που διακρίθηκαν ήδη στον διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» και θα συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, είναι:
-ο Ιωάννης Βάρναλης από το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, Β’ Λυκείου,
-ο Πρόδρομος Φωτιάδης από το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου,
-ο Βασίλειος Αναδρανάκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, Γ΄Λυκείου και
-ο Ζαχαρίας Καζάκος από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Δράμας, Γ’ Λυκείου

Οι διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης και Αρχιμήδης είναι μέρος της δραστηριότητας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα προωθεί την εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης. Από την άλλη πλευρά οι εν λόγω διαγωνισμοί αποτελούν πρόκληση και για τους ίδιους τους μαθητές.
Μέσα από τους διαγωνισμούς, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ικανότητές τους και να συμμετέχουν με την εθνική ομάδα της χώρας μας ίσως και στην διεθνή μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης η διαδικασία μπορεί να είναι και ένα εφαλτήριο που μπορεί να τους οδηγήσει σε συγκεκριμένα κανάλια επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη συνέχεια της πορείας τους.
Κάτι ανάλογο γίνεται και στον διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Βασίλη Ξανθόπουλου στις εγκαταστάσεις του 1ου ΓΕΛ Δράμας από το 1992, στο αμφιθέατρο που άλλωστε τιμητικά πήρε και το όνομά του.
Οι μαθητές από τη Δράμα που είχαν διακριθεί πέρσι στον μαθηματικό διαγωνισμό “ΘΑΛΗΣ” ήταν ο Θεοδόσιος Φωτιάδης, της Γ’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Δράμας και ο Πρόδρομος Φωτιάδης, της Α’ Λυκείου του Γυμνασίου Λ/Τ Νικηφόρου Δράμας.
Ο Πρόδρομος Φωτιάδης, διακρίθηκε στον ίδιο διαγωνισμό και φέτος αφήνοντας ελπίδες, όπως βέβαια και οι υπόλοιποι διακριθέντες από τη Δράμα, για την Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι ο Πρόδρομος Φωτιάδης ήταν στην εξάδα των μαθητών που διακρίθηκαν πανελλαδικά πέρσι στην 38η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα και συμμετείχε με τους υπόλοιπους έξι πρώτους μαθητές, στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!