Τέσσερις νέοι εθελοντές άλλαξαν τον κήπο πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

0
5594

Τέσσερις νέοι άνθρωποι, ο Στέφανος Πεταλούδης, ο Κλήμης Τσουλικίδης, ο Νίκος Αυγητίδης και ο Σταύρος Θεοδωρίδης, με παρέμβασή τους άλλαξαν τον αύλειο χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας

Ένα αξιέπαινο εγχείρημα τεσσάρων νέων ανθρώπων, τους ιδιοκτήτες του Navarino street bar ολοκληρώθηκε το Σάββατο, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα.
Ο Στέφανος Πεταλούδης, ο Κλήμης Τσουλικίδης, ο Νίκος Αυγητίδης και ο Σταύρος Θεοδωρίδης εθελοντικά «έπιασαν δουλειά» υλοποιώντας ένα πολύ όμορφο project, που αναβάθμισε αισθητικά την όψη του περιβάλλοντα χώρου του Ιερού Ναού. Στο γρασίδι που υπήρχε, το εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, τοποθετήθηκε ένα κωνοφόρο δέντρο, ενώ γύρω από αυτό, φυτεύτηκαν πολύχρωμα λουλούδια, σε ένα κυκλικό πλαίσιο από ψιλό πέτρωμα, που κυριολεκτικά αναβάθμισε την αισθητική του χώρου χωρίς να παραμορφώνει την φυσιογνωμία του.
Η προσπάθεια έγινε με την βοήθεια της διακοσμήτριας κ. Ε. Γρηγοριάδου και ενός αρχιτέκτονα τοπίου από την ανθοκομική επιχείρηση του κ. Κοτζανικολάου.


Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Στέφανος Πεταλούδης, δήλωσε: «Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν συζήτησαν για την ιδέα που είχαν για τον εξωραϊσμό του περιβόλου του Ιερού Ναού, με τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, ο οποίος ήταν θετικός στην ιδέα. Η ίδια συζήτηση έγινε με τον σεβασμιότατο πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση για να αναδειχθεί ο περιβάλλοντας χώρος της εκκλησίας. Ο Μητροπολίτης μας δέχθηκε και έτσι το Σάββατο, με τις ευλογίες του αλλά και με τη βοήθεια του καλού καιρού, καταφέραμε να υλοποιήσουμε το εγχείρημα μετά από 4,5 – 5 ώρες δουλειά. Η Αγία Βαρβάρα είναι η πολιούχος της Δράμας και θέλαμε να έχει έναν όμορφο κήπο και να μην υπάρχει η εικόνα μόνο του γρασιδιού σε αυτόν. Στο κάτω – κάτω, εμείς το περιποιούμαστε, κουρεύοντας και φροντίζοντας το. Θεωρήσαμε ότι αν τοποθετήσουμε κάποια φυτά θα ομορφύνει περισσότερο ο εξωτερικός χώρος του Ιερού Ναού. Αυτό έγινε».
Στέλοντας το δικό του μήνυμα ο Στέφανος Πεταλούδης, εκ μέρους της ομάδας του Navarino street bar, σημείωσε ότι: «Θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να γίνονται από όλους τους συμπολίτες μας. Είμαστε νέοι άνθρωποι με όραμα να δουλέψουμε και να συνυπάρξουμε σε μια όμορφη πόλη οπότε θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται από όλους μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ