Θα στηρίξει την παραμονή των συμβασιούχων ο Δήμος Δράμας

0
730

Εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποφάνθηκε στη μεγάλη πλειοψηφία του το Δημοτικό Συμβούλιο


Το αίτημα των συμβασιούχων του Δήμου Δράμας, που προσλήφθηκαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λόγω της πανδημίας, των οποίων οι συμβάσεις τους λήγουν προσεχώς, συζητήθηκαν τη Μ. Δευτέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο με το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων να αναγνωρίζει την προσφορά τους και την ανάγκη να παραταθούν οι συμβάσεις τους.
Οι συμβασιούχοι ζήτησαν από τον Δήμο Δράμας να υποστηρίξει το αίτημά τους ώστε να μην απολυθεί κανείς και να αναγνωρίσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι ανάγκες στις θέσεις που εργάζονται είναι πάγιες και διαρκείς όπως και να μην συνεχιστεί η ομηρία των παρατάσεων και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων τους και να καταρτιστεί σχετικό ψήφισμα υποστήριξης, όπως έχει γίνει και σε άλλους δήμους.

Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος, τόνισε ότι ο Δήμος Δράμας είναι πολύ ευχαριστημένος από την εργασία που προσφέρουν οι συμβασιούχοι. Πρόσθεσε ότι στον δήμο υπάρχει ανάγκη για εργαζόμενους και πολύ περισσότερο στις ειδικότητες που εργάζονται οι συμβασιούχοι (υπηρεσία καθαριότητας). «Τουλάχιστον από τη δική μας παράταξη συμφωνούμε απόλυτα να συνεχιστεί η θητεία σας, αν αυτό είναι δυνατόν. Θα στηρίξουμε αυτά που ζητάτε γιατί πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη τη δουλειά σας» τόνισε ο κ. Μαμσάκος απευθυνόμενος στους συμβασιούχους και τους εκπροσώπους τους, που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Μ. Μλεκάνης ζήτησε πέρα από το ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους να υπάρξει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία να διαπιστώνεται ότι οι θέσεις στις οποίες εργάζονται οι συμβασιούχοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξαιτίας αυτής της διαπίστωσης να καταρτιστεί το Ψήφισμα συμπαράστασης. Θέση που αργότερα έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Δράμας.

Ο κ. Αλ. Τσιαμπούσης, επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα», είπε ότι ο δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό. «Εννοείται ότι θέλουμε να παραταθούν οι συμβάσεις ή και να γίνουν μόνιμες οι θέσεις, όπως ζητούν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, παρότι θεωρώ και εγώ ότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη και να λάβουμε τέτοια απόφαση αυτή δεν θα έχει καμία αξία στα δικαστήρια. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι από τους συμβασιούχους δεν εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Ο κ. Τσιαμπούσης είπε ότι αυτό που κυρίως πρέπει να γίνει είναι να πιέσει ο Δήμαρχος Δράμας στην ΚΕΔΕ γιατί κάτι τέτοιο, καθώς η παράταση των συμβάσεων ή η μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου δεν θα μπορούσε να γίνει μόνο για τον Δήμο της Δράμας, αλλά για όλους τους δήμους συνολικά. Πρόσθεσε επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει απόφαση που να εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Δράμας, να μεταφέρει στην ΚΕΔΕ την ανάγκη ότι αυτές οι θέσεις να γίνουν μόνιμες.

Ο κ. Στ. Ηλιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών», είπε ότι οι συμβασιούχοι άρχισαν να εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες και οι εργασίες που κάνουν είναι στον τομέα της καθαριότητας. Τόνισε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα μπορούν να προσληφθούν και μέσω ανταποδοτικότητας και σε αυτό το σημείο πρέπει να πιέσει ο δήμος. «Θεωρούμε ότι εφόσον οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δουλεύουν και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα με τα συγκεκριμένα άτομα, θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται. Οι υπηρεσίες που παράγουν σε σχέση με τα χρήματα που παίρνουν είναι πολύ περισσότερες. Εκτός του ότι θα πρέπει να βγάλουμε ένα ψήφισμα και οι συμβασιούχοι να φύγουν ευχαριστημένοι, θα πρέπει να υπάρξει και συγκροτημένη πίεση μέσω της ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο τελικώς έλαβε ομόφωνα την απόφαση να καταρτίσει Ψήφισμα στήριξης υπέρ των συμβασιούχων και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με την εργασία τους εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα», κ. Κ. Καλαϊδόπουλος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά υπό την προϋπόθεση ότι στο ψήφισμα θα συμπεριληφθεί σχετική παράγραφος, στην οποία θα αναφέρεται ότι πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους και οι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ