Βελτιώνεται αισθητά ο καιρός στη Δράμα μέχρι το Πάσχα

0
1114

Με χιόνια στο Γρανίτη και τα ορεινά, μπήκε η Μεγάλη Εβδομάδα


Σπάνια για την εποχή καιρικά φαινόμενα, σημειώθηκαν κυρίως στα ορεινά του Νομού Δράμας, μέχρι και τη Μεγάλη Δευτέρα αφού υπήρξαν χιονοπτώσεις στο Γρανίτη αλλά και το ορεινό δίκτυο του Λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου.
Ευτυχώς η χιονόπτωση δεν δημιούργησε προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, καθώς η ένταση και ο όγκος του χιονιού δεν ήταν μεγάλος, ωστόσο δημιουργήθηκαν προβλήματα στο δασικό ορεινό δίκτυο και ειδικότερα σε υλοτόμους και κτηνοτρόφους αυτών των περιοχών, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης.
Η χιονόπτωση στην περιοχή του Γρανίτη τη Μ. Δευτέρα και το πρωί της Μ. Τρίτης, όπως και σε άλλα ορεινά σημεία του Νομού Δράμας, ήταν ένα φαινόμενο μάλλον εντυπωσιακό που δεν συνάδει με την εποχή, αφού απομένει κάτι περισσότερο από ένας μήνας για την είσοδο του καλοκαιριού. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για παροδικό φαινόμενο αφού τις επόμενες ημέρες οι καιρικές συνθήκες βελτιώνονται σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Δράμας θα έχει αισθητή άνοδο και θα ανέλθει μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Μ. Παρασκευή, ενώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την ημέρα του Πάσχα τουλάχιστον. Αντίστοιχα και στο λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου, η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή και η μέγιστη τιμή της θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, στην πόλη της Δράμας, σήμερα Μ. Τετάρτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 βαθμούς τις πρωινές ώρες και μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς στην διάρκεια της ημέρας.
Αύριο Μ. Πέμπτη, η θερμοκρασία στην πόλη της Δράμας θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με τη μέγιστη τιμή της να σημειώνεται τις μεσημβρινές ώρες. Χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο την Μ. Παρασκευή με τη μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 21 βαθμούς Κελσίου και ηλιοφάνεια με διαστήματα νεφώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ελάχιστη θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 8 βαθμούς Κελσίου.
Το Μ. Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία στην πόλη της Δράμας θα ανέλθει στους 24 βαθμούς Κελσίου με ελάχιστη τιμή τους 9 βαθμούς Κελσίου τις πρωινές ώρες.
Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας και η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου με ελάχιστη τιμή τους 10 βαθμούς Κελσίου τις πρωινές ώρες.
Παρόμοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και στο λεκανοπέδιο Κάτω Νευροκοπίου με μικρή εξαίρεση τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία τις βραδινές ώρες αναμένονται βροχές. Η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα στο Νευροκόπι θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας, φαινόμενο που θα υπάρχει ήδη από τη Μ. Πέμπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ