Θρακική Εστία Δράμας: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου

0
155

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δωροθέου, εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Θρακική Εστία Δράμας και το Επιμελητήριο Δράμας.
Στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ –ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ». Μετά το χαιρετισμό του Μητροπολίτη μας κ.κ. Δωροθέου ακολούθησαν οι ομιλίες του κου Στέφανου Γεωργιάδη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας, ο οποίος αναφέρθηκε στο θρησκευτικό τουρισμό στη Δράμα και στις δυνατότητες συνεργασίας με την Μητρόπολη Δράμας, και του κου Δημητρίου Τσιανικλίδη, Δρ. Θ-Νομικός, ο οποίος έκανε μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σηλυβρίας και στον προσφυγικό ελληνισμό της στη Δράμα και τα περίχωρά της. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμος παρουσίασε το βιβλίο: «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΗΛΥΒΡΙΑ. Μια συλλογή κειμένων αφιερωμένη στη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου του 20ου αιώνα». Ακολούθησε βράβευση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μαξίμου από τους Πρόεδρους του Επιμελητηρίου κο Στέφανο Γεωργιάδη και της Θρακικής Εστίας Δράμας κο Φώτιο Μπέγγα, για την πολύτιμη και πολύχρονη εκκλησιαστική του διακονία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από τη Θρακική Εστία Δράμας που παρουσίασε χορούς από την περιοχή της Σηλυβρίας.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στη Δράμα πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντωντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δράμας και Σηλυβρίας, κ.κ. Δωροθέου και Μαξίμου αντίστοιχα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού.
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μελών των πολιτιστικών συλλόγων καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ