Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μπλούχου με τον Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

0
1260

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Δ. Μπλούχου, μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Επιχειρηματικότητας της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

Η τηλεδιάσκεψη συνέβαλε στη δημιουργία μιας αρχικής Ομάδας Εργασίας η οποία όρισε μια κατ’ αρχήν θεματολογία επόμενων συζητήσεων:
α. Τόπος και προστασία
β. Διαχείριση στείρων
γ. Υπόγεια εξόρυξη μαρμάρου
δ. Επιχειρηματικότητα

Η επόμενη διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας εργασίας ορίστηκε για το 3ο δεκαήμερο του επόμενου Γενάρη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπλούχου: «Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στην τοπική κοινωνία του Βώλακα και στους εκπροσώπους της λατομικής επιχειρηματικότητας ανταποκρίνεται άμεσα στους αναπτυξιακούς στόχους για μια βιώσιμη οικονομική πολιτική με σεβασμό και ευαισθησία στη φύση, καθώς τα δάση και ο ορυκτός μας πλούτος αποτελούν σημαντικούς πυλώνες στήριξης της οικονομίας. Το μάρμαρο αποτελεί εθνικό πλούτο και σημαντική πηγή οικονομικής ανάπτυξης για τον τόπο. Οι προεκτάσεις και οι επιπτώσεις από τον τρόπο εκμετάλλευσης του μαρμάρου οφείλουν να βρίσκονται σε ισόρροπη σχέση με το περιβάλλον. Eυχαριστούμε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά για τη στήριξη αυτής της, για πρώτη φορά, τόσο συντονισμένης προσπάθειας, από όλους τους φορείς καθώς και για την ευαισθησία που επιδεικνύει στα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής μας. Εύχομαι από τους δημιουργικούς μας ποταμούς να γευτεί μια μέρα η Περιβαλλοντική μας έρημος, καρπούς!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ