Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε ο Κ. Μητσοτάκης για ΠτΔ

0
2634

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, δικαστή και πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότεινε ως υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο διάγγελμα του χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κα Σακελλαροπούλου από τον Οκτώβριο του 2018 και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ. Για το πρόσωπο της κας Σακελλαροπούλου ο πρώην πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει στο παρελθόν πολύ θετικά σχόλια. Κατά συνέπεια όπως λέγεται, σαν πρόσωπο δεν αποκλείεται να ψηφιστεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1956. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.
Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001). Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας” (εκδόσεις Παπαζήση). Ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρτ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ