Την ερχόμενη Πέμπτη η παράδοση των φυλακών Νικηφόρου

0
6954

Κ. Καραμανλής, Ελ. Οικονόμου και Σ. Νικολάου αναμένονται στα εγκαίνια – Με διαδικασίες “εξπρές” και υπό την εποπτεία ΑΣΕΠ οι 258 προσλήψεις στις φυλακές Νικηφόρου.
Μιλάει στα “Χ” ο π. Βουλευτής της ΝΔ κ. Δ. Κυριαζίδης.

Στις 18 Ιουνίου θα γίνουν τα εγκαίνια παράδοσης του νέου σωφρονιστικού καταστήματος στο Νικηφόρο, όπως δήλωσε στα “Χ” ο π. Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης. Ο κ. Κυριαζίδης είχε επαφές την περασμένη Πέμπτη με την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής όπου έθεσε το θέμα των φυλακών ενημερώνοντας ταυτόχρονα σχετικά με τη διαδρομή του έργου μέχρι σήμερα. Η Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Νικολάου, διαβεβαίωσε τον κ. Κυριαζίδη ότι η τελετή των εγκαινίων θα γίνει στις 18 Ιουνίου.
Στην τελετή εγκαινίων, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δημήτρη Κυριαζίδη θα παραστούν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, η Γ. Γρ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου όπως και πλήθος προσκεκλημένων από την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άμεσα εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς.
Αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης των 258 εργαζομένων στις φυλακές, ο κ. Κυριαζίδης σημείωσε ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής είναι ότι οι προσλήψεις θα γίνουν υπό την επιστασία του ΑΣΕΠ όπως συνέβη και με τις προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών στην ΕΛΑΣ και όχι μέσω ΑΣΕΠ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Το κτίριο του σωφρονιστικού καταστήματος είναι δυναμικότητας 600 θέσεων κρατουμένων και παρότι ο μέχρι τώρα προγραμματισμός ήθελε να ξεκινάει τη λειτουργία του το ερχόμενο φθινόπωρο, αυτό είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί, όπως εκτίμησε ο κ. Κυριαζίδης, εξηγώντας όμως ότι η λειτουργία του θα πρέπει να γίνει μέχρι τέλος του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικότητες που ζητούνται για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας είναι, μεταξύ άλλων: ΠΕ-Σωφρονιστικών Ενηλίκων, ΠΕ-Ψυχολόγων, ΠΕ-Κοινωνιολόγων, ΠΕ-Κοινωνικής Εργασία, ΠΕ-Ιατρών, ΠΕ-Οδοντιάτρων, ΠΕ-Εγκληματολόγων, ΤΕ-Μηχανικών, ΤΕ-Πληροφορικής, ΤΕ-Διοικητικού,Λογιστικού, ΤΕ-Υγείας Πρόνοιας (Νοσηλευτών και Κοινωνικής Εργασίας), ΔΕ-Διοικητικού,Λογιστικού, ΔΕ-Φύλαξης, ΔΕ-Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ΔΕ-Οδηγών, ΔΕ-Νοσηλευτικης. Το μεγαλύτερο τμήμα της προκήρυξης αφορά σε προσλήψεις ΔΕ Φύλαξης (103 θέσεις) και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης (98 θέσεις).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!