Την Παρασκευή παρουσιάζεται η «Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης του Δήμου Δράμας»

0
252

Το πρόγραμμα αφορά επιδοτούμενη κατάρτιση του δήμου για 100 ανέργους


 

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 12.00’ μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του έργου: «Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης του Δήμου Δράμας». Μιλώντας χθες Τετάρτη για το θέμα αυτό στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ανέφερε ότι η δράση αυτή χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει παροχή συμβουλευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης σε ανέργους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία 100 άνεργων ωφελουμένων (που είναι δυνατόν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης) για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
«Είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη για τους ανέργους. Με τις γνώσεις που θα αποκτήσουν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στους κλάδους του τουρισμού, του λιανικού αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου, του επισιτιστικού τομέα και της ανάπτυξης ιστοσελίδων και εφαρμογών. Θα ήθελα, όμως, να υπογραμμίσω μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Οι μακροχρόνια άνεργοι δεν χρειάζεται να διακόψουν την κάρτα ανεργίας. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους είναι να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο σεμινάριο ή voucher το τελευταίο τρίμηνο» είπε ο Δήμαρχος Δράμας.
Παράλληλα ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε: «Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε οι συμπολίτες μας, μακροχρόνια άνεργοι (άνεργοι πάνω από έναν χρόνο), να μην πληγούν με τη διακοπή της κάρτας, ενώ θα μπορούν να καταρτιστούν και φυσικά θα λάβουν και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό ο καθένας για τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα κατάρτισης. Καλούμε, λοιπόν, τους ανέργους να συμμετάσχουν».
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση δράσεων, δημοσιότητας, συμβουλευτικής, πιστοποίησης και κατάρτισης για την προετοιμασία ένταξης των ωφελούμενων ανέργων του Δήμου Δράμας στην αγορά εργασίας και αυτό αναμένεται να συμβεί κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων οι οποίες έχουν ζήτηση από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας. Ο βασικός στόχος του προγράμματος θα επιτευχθεί με την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων και την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων των συμμετεχόντων, στα θεματικά πεδία της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της διαχείρισης των τεχνολογικών αλλαγών και της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας.
Η σχετική σύμβαση για την «Τοπική Πρωτοβουλία Απασχόλησης – Δημιουργική Δράμα» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι μία δέσμη συνεκτικών ενεργειών συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης, υπεγράφη στον Δήμο Δράμας στις 30 Ιανουαρίου 2023. Βασικό κριτήριο αποτελεσματικότητας του προγράμματος κατάρτισης θα είναι η βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας οικονομικής πραγματικότητας. Με αυτά τα δεδομένα η πράξη αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με την ισότιμη πρόσβαση όλων στην αγορά εργασίας και την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και αποκλεισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ