Την πρόσληψη 18 ατόμων με το πρόγραμμα 55-67 εξετάζει ο Δήμος Δράμας για 1+1 έτος

0
764

Νέα ένταξη σχεδιάζει ο Δήμος Δράμας στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών μετά από εισήγηση του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17.00 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας.
Ο Δήμος Δράμας εξετάζει σύμφωνα με την εισήγηση να απασχολήσει 18 εργαζόμενους με τη χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος και πιο συγκεκριμένα 2 εργαζόμενους ΔΕ διοικητικού λογιστικού, 5 εργαζόμενους ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων, 2 εργαζόμενους ΔΕ οδηγών, 3 εργαζόμενους ΥΕ εργατών πρασίνου, 1 εργαζόμενο ΔΕ ηλεκτροσυγκολλητών/οξυγονοκολητών, 2 εργαζόμενους ΔΕ εργατών οικοδομικών εργασιών, 1 εργαζόμενο ΤΕ διοικητικού λογιστικού και 2 εργαζόμενους ΠΕ φυσικής αγωγής.
Η προοπτική αυτή εξετάζεται με γνώμονα τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου καθώς και τον κοινωνικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της ανεργίας της ομάδας των ατόμων ηλικία 55-67. Για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος είναι δώδεκα μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες.
Ο Δήμος Δράμας έχει ενταχθεί και την προηγούμενη τριετία σε ανάλογο πρόγραμμα ιεωρόντας ότι το πρόγραμμα είναι σημαντικό, καθώς σε μια δύσκολη στιγμή, στο πέρας της εργασιακής τους πορείας, άνεργοι της ηλικιακής ομάδας 55-67 καλούνται να προσφέρουν έργο και να καλύψουν ένσημα τα οποία είναι χρήσιμα για τη συνταξιοδότησή τους. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματος θα είναι γίνει όχι μόνο προς όφελος τόσο των δικαιούχων αλλά και των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, που χρήζουν ενίσχυσης σε προσωπικό. Η επιλογή των δικαιούχων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΟΑΕΔ που θα τους προτείνει στον Δήμο Δράμας με βασικό κριτήριο το διάστημα της μακροχρόνιας ανεργίας τους. Η συνολική επιδότηση είναι ύψους 162.000 ευρώ σε ετήσια βάση για τα άτομα αυτά και η συνολική οικονομική εκροή για το Δήμο Δράμας ανέρχεται στο ποσό των 108.442,44 ευρώ.
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί και η πρόσληψη 10 ατόμων με 9μηνη σύμβαση μίσθωσης έργου που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδείας, δια βίου μάθησης και πολιτισμού με το διακριτικό τίτλο «Kέντρο Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης» που λειτουργεί αποκλειστικά από έσοδα από αντίτιμο προερχόμενο από τους τελικούς ωφελούμενους, που εισπράττει ο Δήμος για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Πρόκειται για προσλήψεις: Ενός ΔΕ φωτογράφων. Δύο ΔΕ ζωγράφων. Ενός ΔΕ τεχνίτη ψηφιδωτού. Ενός ΔΕ αγιογράφου. Ενός ΔΕ υαλουργών (βιτρώ). Ενός ΔΕ κεραμιστών. Ενός ΠΕ θεατρολογίας. Ενός ΔΕ κοπτικής-ραπτικής. Ενός ΠΕ/ΔΕ εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών (κατόχου μαύρης ζώνης με πιστοποιητικό εκπαίδευσης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!