Το Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχθηκε την άνοιξη υπό τους ήχους της ντόπιας Μακεδονικής Λύρας

0
265

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση πολιτισμού με τίτλο: «Καλωσορίζουμε την άνοιξη υπό τους ήχους της Δραμινής λύρας» η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος και ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» υποδέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, την εαρινή ισημερία. Στην πρωτοβουλία αυτή, που αγκάλιασε θερμά το κοινό της πόλης, μετείχαν η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πανοράματος και το Μουσικό σχήμα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος». Τα τμήματα των δυο συλλόγων παρουσίασαν τραγούδια και ακούσματα της τοπικής λύρας, με την παρουσία παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.
Μετά από δυο χρόνια απομόνωσης, κατά την πανδημία, όλοι στερηθήκαμε αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Θα πρέπει πλέον να αρχίσουμε να χαμογελούμε, τόνισε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας η κα Βασιλική Πουλιούδη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, σχετικά με την εκδήλωση. «Έχοντας τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την εαρινή ισημερία, είναι ευκαιρία να ακούσουμε ήχους της Δραμινής λύρας, των τραγουδιών, της χαράς και του κεφιού. Πράγματα που μας έλειψαν και πρέπει να προσπαθήσουμε να το επανακτήσουμε.
Συμμετέχουμε με μεγάλη μας χαρά στην πολιτιστική αυτή πρωτοβουλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας, ταξιδεύοντας με τη μουσική παράδοση της Δράμας με το μουσικό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «Μέγας Αλέξανδρος» στο οποίο υπεύθυνος είναι ο Αθανάσιος Γλάβας, σημείωσε στα «Χ» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. «Είναι οι ημέρες που διανύουμε. Είναι η άνοιξη. Είναι η διάθεση που αλλάζει μέσα από τη βελτίωση του καιρού και η εποχή που μέσα από τα Πάθη του Χριστού, οδηγούμαστε στην Ανάσταση. Είναι γενικά μια ανάσταση της ψυχής μας και μια περίοδος αναγέννησης» τόνισε.
«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, μας έχει συνηθίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τις οποίες ανοίγει τις πόρτες του για να μπαίνουν σε αυτό όλο και περισσότεροι Δραμινοί. Σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, καλωσορίζουμε την άνοιξη με τη ντόπια Μακεδονική Λύρα και τους ήχους, που από αρχαιοτάτων χρόνων, ακούγονται σε αυτόν τον τόπο. Συγχαρητήρια στην κα Βασιλική Πουλιούδη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας και στον κ. Μιχάλη Καραβελίδη που είχε την ιδέα η οποία υλοποιείται μαζί με ντόπιους μουσικούς. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Δράμας, ανταποκριθήκαμε στο αίτημά τους και ως συνδιοργανωτές, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την όμορφη εκδήλωση» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου, ανέφερε ότι φέτος στην Ελλάδα, η άνοιξη καθυστέρησε να έρθει, εξαιτίας των τραγικών γεγονότων που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα. «Ακόμη και τώρα την υποδεχόμαστε λίγο θολά. Ο δήμος είναι πάντα εδώ για να μεταφέρει ένα αισιόδοξο μήνυμα, το ίδιο μήνυμα που μεταφέρει η εξαιρετική σύμπραξη των πολιτιστικών συλλόγων Πανοράματος και Προσοτσάνης. Δηλώνω εξαιρετικά ευτυχισμένος που βρίσκομαι στην εκδήλωση και χαιρετίζω την προσπάθεια που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας και η κα Βασιλική Πουλιούδη, να αναδείξει το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου, όχι μόνο ως χώρο έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων αλλά και ως πολιτιστικό χώρο» πρόσθεσε.
Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση υποδοχής της άνοιξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τάσσου, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Τερζής, μέλη και φίλοι πολιτιστικών συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ