Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουνίου για τη Δράμα

0
644

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου,
Δικηγόρου Δράμας


 

 

 

Στις κάλπες του Μαΐου κρίθηκε ότι η ΝΔ είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο μεγάλος χαμένος. Το ΠΑΣΟΚ μεγάλος κερδισμένος. Κρίθηκε ότι ΝΔ θα είναι η επόμενη και μάλιστα αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Και ίσως και παντοδύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Στη Δράμα εκλέχθηκαν από τη ΝΔ ο Δημήτρης Κυριαζίδης, από το ΠΑΣΟΚ ο Τάσος Νικολαΐδης και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα. Οι παραπάνω θα είναι πρώτοι στα ψηφοδέλτια. Θα επανεκλεγούν λοιπόν σίγουρα ο Δημήτρης και ο Τάσος. Ο Θεόφιλος;
Τι διακυβεύεται λοιπόν για τη Δράμα στις εκλογές του Ιουνίου;
Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως στοχεύει σε 2η έδρα. Θεμιτό; Βεβαίως. Πανστρατιά λοιπόν στη Δράμα τις επόμενες μέρες. Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Μαρινάκης, Βαρβιτσιώτης, Στυλιανίδης, Καλαφάτης! Μεγαλεία. Από κει που ήμασταν ξεχασμένοι. Ξαφνικά στο προσκήνιο.
Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη διατήρηση του μεγάλου ποσοστού του και την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης. Απολύτως θεμιτός στόχος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως θα επιδιώξει να διατηρήσει την 3η έδρα. Θεμιτό; Προφανώς. Αλλά και δίκαιο; Και συμφέρον για τον τόπο μας; ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΝΑΙ!
Γιατί η ΝΔ να έχει 2 έδρες; Τι περισσότερο θα κερδίσουμε; Το ζήσαμε στο παρελθόν. Δύο Βουλευτές που δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις ούτε μεταξύ τους. Αλλά ούτε με τους λοιπούς τοπικούς παράγοντες της ΝΔ. Μόνο και μόνο από κομματικό πατριωτισμό; Γιατί να μη προτάξουμε το δικό μας, το τοπικό μας συμφέρον;
Είναι δυνατόν να επιλέξουμε να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτή στη Δράμα; Να μην εκπροσωπείται ο τόπος μας στη Βουλή και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση; Θα είχε μια βάση το επιχείρημα περί του αντιθέτου, αν ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος ήταν αποτυχημένος. Αν μετρήθηκε και βρέθηκε λίγος. Αν ζυγίσθηκε και βρέθηκε ελλιποβαρής. Αν ήθελε να εκλεγεί για ίδιον όφελος. Τίποτε όμως από αυτά δεν ισχύει. Αντίθετα όχι μόνο όσοι τον ψήφισαν. Όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Δραμινών, ακόμη και των πολιτικών αντιπάλων του, αναγνωρίζουν πως είναι επιτυχημένος. Πως εκπροσώπησε επάξια τη Δράμα στην προηγούμενη Βουλή. Γιατί όχι και στην επόμενη;
Στις εκλογές του Μαΐου δώσαμε συγχαρητήρια για την εκλογή τους στους Δημήτρη, Τάσο, Θεόφιλο. Τους ευχηθήκαμε καλή θητεία. Καλή συνεργασία για τη Δράμα και για τη χώρα. Στις εκλογές του Ιουνίου δεν μένει παρά να επιβεβαιώσουμε τις επιλογές μας. Να επαναλάβουμε τις ευχές μας.
Το διακύβευμα λοιπόν για τη Δράμα στις κάλπες του Ιουνίου είναι αν θα εκλεγεί και πάλι ο Θεόφιλος. Για να συνεχίσει να εκπροσωπεί τον τόπο μας. Όπως ξέρει κατά κοινή ομολογία να κάνει. Και να το κάνει καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!