Το καλοκαίρι η πρώτη δημοπράτηση για τον νέο άξονα μεταξύ Δράμας – Καβάλας

0
2753

Χρ. Μέτιος: Κονδύλιο 500.000 ευρώ για να ξεκινήσει η μελέτη για τον σημερινό οδικό άξονα Δράμας – Ξάνθης

Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας, που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Ε61 έδωσε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο ίδιος μιλώντας και για τον υφιστάμενο δρόμο Δράμας – Ξάνθης σημείωσε ότι η περιφέρεια έχει δεσμεύσει κονδύλιο 500.000 ευρώ για να ξεκινήσει η μελέτη για τον σημερινό οδικό άξονα Δράμας – Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα, η εξέλιξη του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας, το ενδεχόμενο βελτίωσης του οδικού άξονα Δράμας – Ξάνθης και η παύση των σιδηροδρομικών δρομολογίων στην περιοχή μας, όπως και η σύνδεση της Δράμας με το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο συζητήθηκαν με αφορμή σχετική επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αριστείδη Μωυσιάδη από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση».
Σχετικά με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, ο Περιφερειάρχης κ. Χρ. Μέτιος θύμισε προηγούμενη τοποθέτησή του με την οποία διατύπωνε την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει μία νέα χάραξη που να περιλαμβάνει και τη Δράμα, ενώ, σε ό,τι αφορά την διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων στην περιφέρειά μας, είπε ότι αυτά λειτουργούσαν κανονικά μέχρι το 2010, αλλά μετά το 2010 υπήρξε νόμος περί εξυγίανσης του ΟΣΕ και παράλληλα υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις εργαζομένων από τον Οργανισμό ενώ στη συνέχεια δεν έγιναν προσλήψεις. Τόνισε ότι η ΠΑΜΘ φυσικά και θέλει τη λειτουργία του σιδηροδρόμου, ωστόσο θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις στον ΟΣΕ ενώ παράλληλα ο κ. Μέτιος εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα αυτό θα λυθεί.
Σε σχέση με τον άξονα Ε61, είπε ότι το τμήμα του δρόμου Δράμας – Αμφίπολης θα προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ, θυμίζοντας τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σε ό,τι αφορά το τμήμα του Ε61 μεταξύ Δράμας – Καβάλας, ο κ. Μέτιος είπε ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν ανέφερε ότι ο διαγωνισμός του έργου θα ξεκινήσει το 2019. Εξήγησε, επίσης, ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του νέου άξονα Δράμας – Καβάλας, για να ακολουθήσει εξέλιξη και για τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου.
Σε σχέση με τη βελτίωση του οδικού άξονα Δράμας – Ξάνθης, είπε ότι η Π.Ε. Ξάνθης είχε αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να καταγράψει όλα τα σημεία του δρόμου που είναι περισσότερο επικίνδυνα. Ο κ. Μέτιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η καταγραφή θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει ήδη δεσμεύσει κονδύλιο 500.000 ευρώ για να ξεκινήσει η μελέτη για τον σημερινό οδικό άξονα Δράμας – Ξάνθης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ