«Το πρόγραμμα μας απαντάει σε όσα πρέπει να γίνουν»

Συνέντευξη με τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση, επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο με την Δημοτική Παράταξη Project Δράμα 2020

2
2038

Tην εκτίμηση ότι η Δημοτική Παράταξη Project θα είναι πρώτο σε ψήφους στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου και θα καταφέρει να εκλέξει τους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους εκφράζει στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, σημειώνοντας ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις κοκορομαχίες, τα ταξίματα, τα ψέματα, τους φθαρμένους πολιτικούς…

Kύριε Τσιαμπούση, πόσο έχει ξεκαθαρίσει το αυτοδιοικητικό τοπίο στο διάστημα που απομένει μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές; Πως βλέπετε να διαμορφώνετε η δυναμική του Project Δράμα 2020;

Οι αλλαγές που επέφερε ο Κλεισθένης με την απλή αναλογική και το διαχωρισμό των ψηφοδελτίων για εκλογή δημοτικής αρχής και προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, δημιουργούν εκ των πραγμάτων μια νέα κατάσταση, που δεν μπορεί να εκτιμηθεί επαρκώς από καμία παράταξη. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, σύμφωνα και με όσα αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις που γίνονται, είναι κοινά παραδεκτό ότι τρεις παρατάξεις θα παλέψουν για τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές και οι υπόλοιπες τέσσερις θα προσπαθήσουν να εκπροσωπούνται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με όσο το δυνατόν περισσότερους δημοτικούς συμβούλους. Και μόνο που το Project διεκδικεί τη νίκη ισότιμα στις επόμενες δημοτικές αρχές, μαζί με τις δύο παρατάξεις που έχουν διοικήσει το δήμο τα προηγούμενα δέκα χρόνια, δείχνει ότι η δυναμική της παράταξής μας είναι πολύ μεγάλη. Για την ακρίβεια, η δυναμική που έχουμε σήμερα, μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα είμαστε πρώτοι στις εκλογές της 26ης Μαΐου και θα εκλέξουμε τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους.

Τι μηνύματα έχετε πάρει μέχρι σήμερα στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τους πολίτες;

Το κυριότερο μήνυμα που παίρνουμε είναι ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις κοκορομαχίες, τα ταξίματα, τα ψέματα, τους φθαρμένους πολιτικούς, γενικά, το παλιό. Και για αυτό στρέφεται στο Project ως την εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση του δήμου. Έχει αποσυνδέσει σε μεγάλο βαθμό τα κόμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την τοπική αυτοδιοίκηση και αποζητά νέα πρόσωπα, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως ανθρώπους που για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Μπορεί οι αναγνώστες σας να θεωρήσουν ότι το λέω αυτό γιατί ευνοεί την παράταξή μας. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι το μόνο που αρκεί είναι να αναρωτηθεί κάποιος αν του αρέσει η σημερινή κατάσταση στο δήμο Δράμας. Αν δεν του αρέσει, το πιθανότερο δηλαδή, είναι εύκολο να γυρίσει την πλάτη του στο παλιό και να ψάξει το νέο.

Που θεωρείτε ότι βρίσκετε περισσότερο ο αντίπαλός σας. Στις άλλες παρατάξεις ή στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας;

Τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας είχαν όλα αυτά τα χρόνια άμεση σχέση με τις άλλες παρατάξεις, κυρίως βέβαια αυτές που διοίκησαν το δήμο Δράμας. Πολιτικοί αντίπαλοι είναι οι υπόλοιπες παρατάξεις μέχρι τις 2 Ιουνίου. Από την επόμενη μέρα και μετά, προφανώς και θα πρέπει να μας απασχολήσουν αποκλειστικά και μόνο τα προβλήματα της Δράμας. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένουμε να λέμε ότι πρέπει να ψηφιστούν οι ικανότεροι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και η παράταξη που μπορεί να διοικήσει το δήμο με τρόπο που θα αξιοποιήσει την επόμενη μέρα στελέχη από όλες τις παρατάξεις. Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές απέδειξαν ότι δεν μπορούν, πώς ξαφνικά θα αλλάξουν;

H επόμενη δημοτική περίοδος θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από αυτήν που διανύουμε ήδη; Tι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες;

Όλοι, προφανώς, ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερη. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά όσο αφορά τις συνεργασίες που απαιτεί ο Κλεισθένης. Από την άλλη, κινούμαστε προς το τέλος της προγραμματικής περιόδου, που διανύουμε και σύμφωνα με την εμπειρία άλλων προγραμμάτων, ξέρουμε ότι στο τέλος αυτών των περιόδων υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Οι πολίτες, πάντως, δεν πρέπει μόνο να περιμένουν από τους πολιτικούς. Πρέπει, κατά την άποψή μας, να εμπλέκονται στη διοίκηση του δήμου, μέσω συμμετοχικών διαδικασιών, τοπικών δημοψηφισμάτων και μεγαλύτερης ενεργοποίησής τους.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της παράταξης Project Δράμα 2020;

Αναμφισβήτητα η ομάδα. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, που αποτελείται από ικανούς και αναγνωρίσιμους στην κοινωνία Δραμινούς. Ανθρώπους που, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ανακατεύονται με τα κοινά για πρώτη φορά, έχοντας όμως επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική καταξίωση. Ανθρώπους που η Δράμα τους γνωρίζει και δεν έχει να τους προσάψει τίποτε. Κυρίως, όμως, συνδημότες μας που έχουν όρεξη να προσφέρουν. Ο τρόπος λειτουργίας του Project, η συνέπεια και η συνέχεια της παράταξης από το 2014 ως σήμερα, με την αυτονόητη διεύρυνση που έγινε τα τελευταία χρόνια, είναι μια κατάκτηση, που αναγνωρίζεται από όλους τους Δραμινούς.
Είναι πολύ μεγάλη η τιμή που κάνουν σε μένα προσωπικά και στην παράταξη οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όσοι αποτελούν την ομάδα πίσω από αυτούς. Τους ευχαριστώ από καρδιάς, που καταφέραμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο και πληρέστερο ψηφοδέλτιο έχει δει η Δράμα εδώ και πολλά χρόνια.

Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας για τη νέα Δημοτική περίοδο; Tι πιστεύετε για τις συνεργασίες;

Στο πρόγραμμά μας, έχουμε ιεραρχήσει μια σειρά παρεμβάσεων που θα αντιμετωπίσουν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, κάποια μεγάλα έργα, που, όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και των χωριών του δήμου και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τη Δράμα να αποκτήσει ταυτότητα και να διεκδικήσει θέση ανάμεσα στους δήμους που μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες, αλλά και νέους κατοίκους. Με λίγα λόγια, έχουμε πρόγραμμα που απαντάει σε όσα πρέπει να γίνουν σήμερα, σε όσα θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τετραετία και σε όσα θα δρομολογηθούν ώστε να μιλάμε για μια άλλη Δράμα σε 10 ή 15 χρόνια από σήμερα. Όσοι υπόσχονται ότι θα κάνουν τη Δράμα παράδεισο μέσα στην επόμενη τετραετία, ειδικά αν είναι αυτοί που απέδειξαν με τη διοίκησή τους το αντίθετο, θα κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους Δραμινούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι δημότες έχουν τόσο κοντή μνήμη.

Γιατί “Project” και όχι κάποια άλλη Δημοτική Παράταξη;

Γιατί έχουμε project για μια διαφορετική Δράμα. Γιατί έχουμε τους ανθρώπους που μπορούν να το εκτελέσουν. Γιατί δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε οποιαδήποτε συμφέροντα ή παράγοντες. Γιατί έχουμε την απαιτούμενη όρεξη και τον απαραίτητο ενθουσιασμό για να δουλέψουμε σκληρά για τη Δράμα. Γιατί έχουμε αποδείξει ότι η συνεργασία είναι αποτυπωμένη στο DNA αυτής της παράταξης και αυτό είναι εχέγγυο για να ηγηθούμε μιας συνεργασίας με δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων, βασιζόμενη σε προγραμματικές θέσεις και όχι στη συναλλαγή. Γιατί οι Δραμινοί θέλουν να δούνε μια νέα θετική πρόταση για το δήμο και όχι τις κοκορομαχίες του παρελθόντος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!