Μια κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Δράμα, αποκτά φέτος πανελλήνια εμβέλεια
Ο Τοίχος της Καλοσύνης για 4η χρονιά υλοποιεί φέτος, με τη συνεργασία 20 φορέων και με 50 σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα, την πρωτότυπη δράση «Από παιδί σε παιδί» που αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες αλυσίδες αγάπης της εθελοντικής ομάδας.
Η δράση έχει στόχο να χαρίσει χαμόγελα σε πάνω από 1000 παιδιά που το έχουν ανάγκη, στη Δράμα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, το Σουφλί, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Χίο, την Καλαμάτα, το Ρέθυμνο, την Ρόδο και την Αθήνα. Η δράση έχει σκοπό, οι μαθητές να λάβουν τα απαραίτητα σχολικά είδη που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελο.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Ελευθερία, εθελόντρια και υπεύθυνη του Τοίχου της Καλοσύνης για την επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «H πρωτοβουλία αυτή έχει αποκτήσει από φέτος πανελλήνια διάσταση. Θα έχουμε σημεία συλλογής σχολικών ειδών σε όλη την Ελλάδα, σε διάφορες πόλεις. Αντίστοιχα θα έχουμε συνεργασία με φορείς που φιλοξενούν ή φροντίζουν παιδιά, σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά μιλάμε για περισσότερα από 1000 παιδιά που θα παραλάβουν σχολικά είδη».
Σχετικά με την επέκταση της πρωτοβουλίας σε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και όχι μόνο στη Δράμα η κα Ελευθερία σημειώνει: «Είδαμε πέρσι πόσο μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και πόσο αγκαλιάστηκε αυτή η δράση του Τοίχου της Καλοσύνης όπως και η προηγούμενη από αυτήν στην διάρκεια του Πάσχα με τίτλο: «Γίνε Νονός». Θεωρήσαμε ότι ήρθε η στιγμή να εξελιχθεί αυτή η δράση και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Η προσπάθεια φέτος μόλις άρχισε. Ήδη η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Οπότε περιμένουμε ότι και φέτος η δράση θα προχωρήσει πολύ καλά. Αυτό φυσικά είναι που μας δίνει και περισσότερη ώθηση. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας είτε στα τηλέφωνα, είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τοίχου της Καλοσύνης, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες. Η συγκέντρωση αφορά κάθε είδος σχολικών ειδών. Για παράδειγμα, κάποια σχολική τσάντα, καινούργια ή μεταχειρισμένη (σε καλή κατάσταση και καθαρή) αλλά και οτιδήποτε χρειάζεται ένα παιδί ή ένας φοιτητής για το σχολικό έτος, όπως για παράδειγμα τετράδια, μολύβια, στυλό, χάρτες, ξύστρες κλπ.».
Η δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου του 2022.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 6945233637 ή 6981322003, στις σελίδες του Τοίχου της Καλοσύνης στα κοινωνικά δίκτυα και στο email: thewallofkindnessdrama@gmail.com.