Τουλάχιστον 200 Δραμινοί συμμετείχαν στο «Tin Soldier»

0
1661
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας

– Ολοκληρώνονται τα γυρίσματα, ίσως και σήμερα
– «Μπορούν να γυριστούν πολλές ταινίες στη Δράμα. Υπάρχει δυναμική» δήλωσε στα «Χ» η υπεύθυνη του casting της χολιγουντιανής παραγωγής


 

Ολοκληρώνονται, ίσως και σήμερα, τα τελευταία γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier» στον Νομό Δράμας, που επί ένα μήνα περίπου δημιούργησε έναν μάλλον απρόσμενο οικονομικό τζίρο στον τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας της πόλης της Δράμας, ιδιαίτερα σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, λόγω οικονομικών συγκυριών αλλά και λόγω εποχής.
Οι περισσότεροι από τους ξενοδόχους της Δράμας είδαν αύξηση της τάξης του 40-50% στις πληρότητες των μονάδων τους, κάτι που μαζί με τη μόνιμη κίνηση ανέβασε τον βαθμό πληρότητας στα ξενοδοχεία στα επίπεδα του 80% περίπου, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, κ. Άγγελος Καλλίας. Για παράδειγμα, όπως είπε, ένα ξενοδοχείο των 30 δωματίων διέθεσε στην ταινία 10 με 15 δωμάτια, ενώ είχε κλεισμένα και άλλα 20 δωμάτια για τους μόνιμους πελάτες της, φθάνοντας σε επίπεδα πληρότητας 80-90%. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή δεν ήταν προβλέψιμη, αλλά λειτούργησε αναζωογονητικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο, σε έναν Ιούνιο που η Δράμα κινείται συνήθως με πάρα πολύ χαμηλή πληρότητα, γύρω στο 30%. Ο κ. Καλλίας είπε ότι πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι οργανωμένες εκδηλώσεις και στοχευμένα event μπορούν να αποφέρουν πολύ σημαντικά νούμερα για τον κλάδο.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είπε στα «Χ» για τα γυρίσματα στη Δράμα: «Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Δράμας πιστέψαμε πάρα πολύ σε αυτό το εγχείρημα, το οποίο είναι πρωτοποριακό και με θετικό πρόσημο και για την τόνωση της τοπικής οικονομίας στη Δράμα, αλλά και για την τουριστική της προβολή. Νομίζω ότι μπήκαμε στον χάρτη της παγκόσμιας βιομηχανίας κινηματογράφου. Πλέον ξέρουν ότι στη Δράμα κηρύχθηκε μία ταινία χολιγουντιανής παραγωγής. Παράλληλα, ωφελήθηκαν και πάρα πολλοί επαγγελματίες από τα γυρίσματα στη Δράμα αυτόν τον μήνα, αν και μεμονωμένες περιπτώσεις και ομάδες στελεχών της παραγωγής έρχονταν στη Δράμα από τον Οκτώβριο. Άρα για ένα εξάμηνο έπεσε στη Δράμα ξένο ρευστό χρήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της παραγωγής για τη συνεργασία που είχαμε. Μου είπαν ότι θα έχουμε και συνέχεια. Μας έχουν βάλει στον σχεδιασμό τους. Αυτές οι ταινίες του Χόλυγουντ γυρίζονται σε στούντιο της Σόφιας εδώ και 25 χρόνια περίπου, γιατί έχουν φθηνό συντελεστή Φ.Π.Α. Νομίζω ότι με τη συμπεριφορά μας κερδίσαμε τους παραγωγούς και βάλαμε παρακαταθήκη για συνεργασία στο μέλλον».

Η υπεύθυνη του casting της ταινίας, κα Βούλα Σιδερίδου, είπε στα «Χ» ότι τα τελευταία γυρίσματα της μεγάλης χολιγουντιανής παραγωγής στη Δράμα έγιναν χθες, στην περιοχή πριν από το φράγμα του Νέστου και στην περιοχή του Forestis, ενώ την Κυριακή στο πάρκο των πηγών Αγίας Βαρβάρας μετά τις 9 το βράδυ έγινε ένα πάρτι αποχαιρετισμού με τους βοηθητικούς ηθοποιούς που συμμετείχαν στα γυρίσματα, μέλη από το κάστινγκ, το ενδυματολογικό κλπ. με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Όπως είπε στα «Χ» η υπεύθυνη του κάστινγκ της χολιγουντιανής παραγωγής, γυρίσματα έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του φράγματος του Θησαυρού, στην Πλατανόβρυση και σε κάποια σημεία της διαδρομής, ενώ προηγήθηκαν γυρίσματα, μέσα στην πόλη, στον Περιφερειακό του Κορυλόβου, στην περιοχή του Καπνολογικού Ινστιτούτου, αλλά και περιοχή των πηγών Αγγίτη στον Δήμο Προσοτσάνης.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, λειτούργησαν τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τις υπηρεσίες, όπως η Πυροσβεστική και η Τροχαία. Ακόμα και μία ημέρα που έπρεπε να γίνει έκτακτο γύρισμα, αυτό δεν μπόρεσε να γίνει μέχρι να δώσει άδεια η Τροχαία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συνεργασία της παραγωγής της ταινίας με τις αρχές ήταν άψογη.
Σύμφωνα με όσα είπε η κα Σιδερίδου, στα γυρίσματα συμμετείχαν περίπου 200 βοηθητικοί ηθοποιοί από τη Δράμα. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, έπαιξαν στην ταινία επανειλημμένα και όχι μόνο μία ή δύο φορές, ενώ τα στελέχη της ταινίας που φιλοξενήθηκαν στη Δράμα στη διάρκεια του ενός μήνα γυρισμάτων ήταν περίπου 300 άτομα. Πολλοί από αυτούς έλεγαν ότι εντυπωσιάστηκαν από την παραμονή τους στη Δράμα και ειδικά από το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο της πόλης, το οποίο χαρακτήρισαν φανταστικό.
Πέρα από την προβολή που γνώρισε η περιοχή, στο πολυπληθές στελεχιακό δυναμικό της ταινίας, υπήρξαν και άλλα οφέλη από τον τζίρο που δημιουργήθηκε σε διάφορους επαγγελματίες της πόλης, από την εξυπηρέτηση των ηθοποιών, των τεχνικών κλπ. Ωστόσο, φαίνεται ότι και οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την άριστη φιλοξενία, έβαλαν τις βάσεις και για επανάληψη γυρισμάτων άλλων ταινιών στο μέλλον. «Στον κινηματογράφο, όταν κάποιος μάθει έναν δρόμο, θα τον ξανακάνει εύκολα» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σιδερίδου και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω τώρα ποια είναι η δυναμική της Δράμας στο δικό μου αντικείμενο. Σαφέστατα μπορούν να γυριστούν πολλές ταινίες στη Δράμα. Υπάρχει δυναμική, ενώ και το παλιό στρατόπεδο (Ανδρικάκη) θα μπορούσε να γίνει σκηνικό».

Φωτογραφία από το πάρτι αποχαιρετισμού που έγινε στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας την Κυριακή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ