Τους τέσσερις πρώτους υποψηφίους παρουσίασε στη Δράμα ο Κωστής Σιμιτσής

Μίλησε για ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και για ειδική μέριμνα στον κλάδο του μαρμάρου

0
2309

Στην παρουσίαση των τεσσάρων πρώτων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού “Περιφέρεια σε δράση” από την Δράμα παρουσίασε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κωστής Σιμιτσής.

Οι δραμινοί υποψήφιοι του συνδυασμού που παρουσιάστηκαν είναι οι: Γιώργος Ζιμπίδης, Εργαζόμενος της ΠΕ Δράμας και εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΜΘ, Ανέστης Τερζής Εκπαιδευτικός ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Δράμας και μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δράμας, Παύλος Νίκογλου, Οικονομολόγος και Παύλος Εκιζίδης, συνταξιούχος Αστυνομικός.
Λίγο πριν από τη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του, ο Κωστής Σιμιτσής προχώρησε σε συνοπτική περιγραφή των προγραμματικών θέσεων της παράταξής του κατα την διάρκεια των οποίων αναφέρθηκε τόσο στην Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και στην ΠΕ Δράμας.
Ο κ. Κ. Σιμιτσής είπε ότι ως πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Αναφέρθηκε ακόμη και στην βελτίωση της Εγνατίας Οδού η οποία σημείωσε ότι σε ορισμένα σημεία, κυρίως στην περιοχή της Θράκης εμφανίζει απαράδεκτη κατάσταση. Ο κ. Σιμιτσής μίλησε για την ανάγκη αντικατάστασης του φωτισμού στο οδικό δίκτυο με λάμπες Led.
Αναφερόμενος στην ΠΕ Δράμας, έκανε λόγο για ειδικές προτεραιότητες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Είπε ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα η κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Ε61 αλλά και η οδική σύνδεση της Δράμας με την Αμφίπολη που είναι σημαντική για την οικονομία της περιοχής και δεν αποτελεί ένα δύσκολο έργο. Αναρωτήθηκε μάλιστα για ποιό λόγο δεν έχει προχωρήσει ούτε στο ελάχιστο η κατασκευή της. Παράλληλα είπε ότι απαραίτητοι για την ανάπτυξη της περιοχής σε τοπική κλίμακα, είναι και οι μικροί κάθετοι άξονες στην περιοχή του Φαλακρού και του Παρανεστίου.
Ο κ. Σιμιτσής, είπε ότι ο παραγωγικός προσανατολισμός της ΠΕ Δράμας είναι δεδομένος, αναφερόμενος στην παραγωγή και εξόρυξη μαρμάρου. Πρόσθεσε όμως ότι ο τομέας αυτός δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά και ότι θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τον συγκεκριμένο παραγωγικό κλάδο.
Μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του χειμερινού τουρισμού στην Δράμα, αναφερόμενος και στην Ονειρούπολη, η οποία όπως είπε, παρέχει οφέλη όχι μόνο στην Δράμα αλλά και στην Καβάλα, η οποία συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών διαμονής των επισκεπτών.
Παράλληλα είπε ότι τα βουνά και τα δάση της Δράμας όπως και η γεωθερμία, θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στον εναλλακτικό τουρισμό. Σημείωσε επίσης ότι το μεγάλο όπλο στην Δράμα είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας, δίνοντας έμφαση στην αμπελουργία και στην παραγωγή οίνου.
Είπε ακόμη, ότι θα πρέπει στην περιοχή να γίνουν κτηνοτροφικά πάρκα, να ενισχυθεί η ιχθυοκαλλιέργεια και να υπάρξει μέριμνα για τα αρδευτικά έργα της ΠΕ Δράμας. Επίσης μίλησε για την ανάγκη αξιοποίησης των αρχαιολογικών διαδρομών αναφέροντας ως παράδειγμα το τρίγωνο Δράμας – Δοξάτου – Φιλίππων, όπου όπως είπε μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικές συνέργειες.
Ακόμη ο κ. Σιμιτσής είπε ότι στην Δράμα, έχουν αναπτυχθεί καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και πρέπει να ενισχυθούν. Μίλησε για την δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου στο Καλαμπάκι και την εξυγίανση των περιοχών όπου υπάρχουν σκόρπιες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και η Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας ώστε να δέχεται και καινοτόμες επιχειρήσεις.
“Δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε να επαναφέρουμε την χρηματοδότηση του εργατικού κόστους που καταργήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση όπως είπε.
Απαντώντας μεταξύ άλλων και σε ερώτημα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για την Σιδηροδρομική Εγνατία, είπε ότι δεν θεωρεί ότι αυτή θα πρέπει να ακολουθήσει την παραλιακή οδό, μεταξύ άλλων και για λόγους κόστους. Τόνισε δε ότι θα εξυπηρετούσε μια διέλευσή της από την περιοχή μεταξύ των Νομών Δράμας και Καβάλας, αναφέροντας ως παράδειγμα την περιοχή του Δοξάτου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!