Βάζει ψηλά τον πήχη ο Δήμος Παρανεστίου

0
3711
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου

Σειρά έργων για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Σειρά έργων ετοιμάζει ο Δήμος Παρανεστίου, τα οποία σχετίζονται με την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κυρίως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Ήδη την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου παραλήφθηκε ένα νέο απορριμματοφόρο στον Δήμο Παρανεστίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες καθαριότητας των δημοτών. Το όχημα είναι νέας γενιάς, λειτουργεί με βάση την εξοικονόμηση πόρων και είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Η παραλαβή του έγινε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και δεν επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σημείωσε για τη συγκεκριμένη προμήθεια: «Με την προσθήκη του νέου απορριμματοφόρου στοχεύουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου προς του κατοίκους. Είναι ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον δήμο μας. Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα μπορέσει να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι σε αυτήν μπορούν να εργάζονται με μεγαλύτερη ασφάλεια. Προσπαθούμε να κάνουμε τον δήμο μας πιο σύγχρονο, πιο λειτουργικό. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΑΜΑΘ θα προμηθευτούμε και νέο απορριμματοφόρο για τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων, η οποία ακόμη δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται».
Παράλληλα, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Παρανεστίου θέλει, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσει πράσινες γωνίες ανακύκλωσης για την εξυπηρέτηση των οποίων θα γίνει προμήθεια ενός ακόμη καινούργιου απορριμματοφόρου για τα ανακυκλώσιμα υλικά. Για τις πράσινες γωνίες έχουν επιλεγεί 10 – 12 σημεία όπου και θα τοποθετηθούν πέντε διαφορετικοί τύποι κάδων που θα συγκεντρώνουν ξεχωριστά το πλαστικό, το χαρτί, το ξύλο, το γυαλί κλπ. Η δημιουργία και ο εξοπλισμός αυτών των σημείων θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο ο Δήμος Παρανεστίου θα υποβάλει σχετικό φάκελο μέχρι το τέλος Μαρτίου (με την χρονική παράταση που έλαβε η προθεσμία υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα).
«Από τις 13 προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σκοπεύουμε ως δήμος να καταθέσουμε προτάσεις για χρηματοδότηση έργων στις 12 από αυτές. Σε αυτές τις 12 προσκλήσεις περιλαμβάνονται μια σειρά από δραστηριότητες. Για παράδειγμα, επιδιώκουμε να μπούμε στην πρόσκληση «Smart Cities», μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να κάνουμε καινούργια πράγματα για τον δήμο μας. Να μπορούμε, δηλαδή, να ελέγχουμε απομακρυσμένα τις δεξαμενές, τα δίκτυα, την ύδρευση και τον φωτισμό στον δήμο μας, να εντοπίζουμε τα προβλήματα, τις διαρροές την πληρότητα των κάδων μέσω αισθητήρων κλπ.
»Μας ενδιαφέρει να ενταχθούμε σε σχετική πρόσκληση του προγράμματος για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων για τις υπηρεσίες μας. Είμαστε, όπως είναι γνωστό, ο πρώτος δήμος μετά τη Θεσσαλονίκη που προμηθεύτηκε ήδη ηλεκτρικό όχημα. Μέσα από τη πρόσκληση σκοπεύουμε να προμηθευτούμε δέκα ακόμη ηλεκτρικά οχήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δήμου και των δημοτών του. Δεν μιλούμε μόνο για επιβατικά οχήματα, αλλά και για σάρωθρα, καλαθοφόρα, όχημα τύπου βαν, 4×4 κλπ.
»Παράλληλα, εξετάζουμε την υποβολή προτάσεων για τομείς όπως η ύδρευση και πολλά ακόμα. Είμαστε αυτή τη στιγμή στην προσπάθεια προετοιμασίας των φακέλων για τις προτάσεις μας. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά. Όταν υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πρέπει να βρεις τρόπο να κάνεις όσα μπορείς περισσότερα για να βελτιώσεις τις υποδομές του δήμου και να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες των πολιτών. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι αξίζει να ζουν σε αυτόν τον τόπο. Είναι τόπος να ζουν. Αυτό κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!