Βυθιζόμενοι κάδοι και στην 19ης Μαΐου

“Πράσινο φώς” από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας για την προμήθεια των κάδων ύψους 217.774 ευρώ

0
3174

Κατά πλειοψηφία προχώρησε στην έγκριση των όρων δημοπράτησης της προμήθειας εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων και συγκεκριμένα συστημάτων υπογείων κάδων και μεταφερόμενων κάδων μεγάλου όγκου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας το πρωί της Τρίτης.

Η προμήθεια αφορά εξοπλισμό της τάξης των 217.774,19 ευρώ και ειδικότερα αυτόνομο φωτοβολταϊκό κάδο (φωτοβολταϊκό press container) αξίας 49.774,19 ευρώ και πλήρες σύστημα τριών υπόγειων κάδων συλλογής απορριμμάτων ύψους 168.000,00 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένοι υπόγειοι κάδοι, εφόσον προχωρήσει ο διαγωνισμός και καταλήξει σε ανάδοχο, θα τοποθετηθούν στην περιοχή της 19ης Μαΐου όπου υπενθυμίζεται είναι σε εξέλιξη τα έργα του ΒΑΑ
Το έργο θα γίνει με κονδύλια από τον προϋπολογισμό του Δήμου του οικονομικού έτους 2019.
Την απόφαση στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής δεν ψήφισαν ο επικεφαλής της παράταξης “Πόλη+Ζωή” κ. Μιχάλης Μλεκάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης “Λαική Συσπείρωση” κ. Γιάννης Στεφανίδης. Ο κ. Μλεκάνης είπε ότι καταρχάς αυτοί οι κάδοι θα παρουσιάζουν εύκολα φθορές διότι θα είναι πλαστικοί. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν θα είναι συμβατοί με τα απορριμματοφόρα που θα χρειαστούν παρεμβάσεις και ακόμη ότι ο διαγωνισμός δεν θέτει ώς όρο την ύπαρξη πιστοποιητικού καλής εκτέλεσης (ότι δηλαδή το ίδιο σύστημα έχει τοποθετηθεί κάπου άλλου και λειτούργησε ικανοποιητικά). Παράλληλα όπως είπε πρόκειται για συστήματα όγκου μόνο 1000 λίτρων τα οποία θα χρειάζονται αποκομιδή 2-3 φορές την ημέρα και επειδή θα γεμίζουν γρήγορα τα απορρίμματα θα μένουν έξω από τους κάδους με συνέπεια να δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης και ρύπανσης σε μία περιοχή που είναι υπό ανάπλαση όπως η οδός 19ης Μαΐου.
Είπε επίσης ότι όπως τίθενται οι όροι δημιουργείται η υπόνοια ότι πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό …“και αμφιβάλλω εάν υπάρχουνε περισσότεροι του ενός προμηθευτές που μπορούν να ανταποκριθούν στον διαγωνισμό”.
Με την τοποθέτηση του κ. Μλεκάνη συμφώνησε και ο κ. Γιάννης Στεφανίδης καταψηφίζοντας τους όρους δημοπράτησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάξεις στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής υπήρξαν και από Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής που όμως τελικά υπερψήφισε τους όρους δημοπράτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ