Ξεκίνησαν οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του άξονα Δράμας – Καβάλας

0
2412

Πράσινο φως για απαλλοτριώσεις στο τμήμα Αγ. Αθανασίου – Κρηνίδων και στο τμήμα Κρηνίδων – Αγ. Σύλλα έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Έγκριση κτηματολογίου δόθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων που σχετίζεται με την κατασκευή του κάθετου άξονα 61 «Σέρρες – Δράμα – Καβάλα» και συγκεκριμένα για το τμήμα «Δράμα – Καβάλα».
Η έγκριση αφορά ειδικότερα το υποτμήμα «Άγιος Αθανάσιος – Κρηνίδες» και το υποτμήμα «Κρηνίδες – Άγιος Σύλλας», εντός των ορίων της κοινότητας Κρηνίδων, των κοινοτήτων Πολύστυλου και Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας και της κοινότητας Αμισιανών του Δήμου Παγγαίου. Η διαδικασία αυτή δείχνει εξέλιξη της πορείας του έργου και ουσιαστικά ανοίγει τη φάση των απαλλοτριώσεων.
Για τη συνολική εξέλιξη του έργου, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τη Μεγάλη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Αριστείδη Μωυσιάδη, διαβεβαίωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα του νέου άξονα που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Ε61.
H πορεία του έργου κατασκευής του νέου άξονα μήκους 28,7 χμ. εισήλθε στο στάδιο των απαλλοτριώσεων πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε η υπαγωγή στο άρθρο περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων των εκτάσεων που αφορούν στον Κάθετο Άξονα 61 και συγκεκριμένα το τμήμα «Δράμας -Καβάλας».
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος άξονας θα έχει πλάτος 17 μέτρα, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και, στο πλαίσιο της κατασκευής του, προβλέπονται τρεις ανισόπεδοι κόμβοι, στη Χωριστή, το Δοξάτο και τις Κρηνίδες, όπως και ο ημικόμβος του Σταυρού.
Την έναρξη της κατασκευής του έργου ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2019 από τη Δράμα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος γνωστοποιώντας την απόφαση της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση και άρα την έναρξη κατασκευής των έργων που αφορούν τη διαδρομή του νέου άξονα Δράμα – Καβάλα.
Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο του 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος: «Ο νέος άξονας έχει άμεση σχέση και με τα έργα της νέας ανατολικής εισόδου της Δράμας (από την Καβάλα) ύψους 19 εκατ. € σε μήκος διαδρομής 1.260 μ. Θυμίζουμε ότι οι παρεμβάσεις της νέας ανατολικής εισόδου θα πραγματοποιηθούν από τον Αίμο μέχρι τον κόμβο του ξενοδοχείου «Κούρος». Στο πλαίσιο αυτών των έργων, θα καταργηθούν πλήρως τα φανάρια και ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί από τις δύο πλευρές του έργου να υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι εξυπηρέτησης όλων των επιχειρήσεων και των κατοικιών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ