Ξεκίνησε η θεμελίωση του νέου κολυμβητηρίου

0
437

Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «H πρόοδος των εργασιών του νέου κολυμβητηρίου, κινείται στο πλαίσιο του αρχικού χρονοδιαγράμματος»


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της σκυροδέτησης, που αφορά τη θεμελίωση του νέου κολυμβητηρίου της Δράμας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι εργασίες με τις επιχώσεις και θα γίνουν οι υποβάσεις με τα δίκτυα που αφορούν τα μηχανολογικά, την ύδρευση και την αποχέτευση. Ακολούθως θα γίνει το καλούπωμα των περιμετρικών τοιχίων του κτηρίου και η κατασκευή της εδαφόπλακας, όπως και το καλούπωμα και η σκυροδέτηση της πλάκας του ισογείου.
Τα παραπάνω έργα θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο, όπως τόνισε χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, διευκρινίζοντας ότι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα έχει κλείσει ουσιαστικά ο φέροντας οργανισμός της θεμελίωσης, για να ακολουθήσει η υπόλοιπη κατασκευή του κτηρίου, με τις κολώνες, την τοιχοποιία, τα μεταλλικά μέρη κλπ.
Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, οι εργασίες εξελίσσονται βάση χρονοδιαγράμματος και η μόνη μικρή καθυστέρηση διάρκειας 10 ημερών που υπάρχει, οφείλεται στους ελεγκτές δόμησης, κάτι που όμως συμβαίνει με όλα τα καινούργια κατασκευαστικά έργα. Κατά συνέπεια η πρόοδος των εργασιών του νέου κολυμβητηρίου, κινείται στο πλαίσιο του αρχικού χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.
Yπενθυμίζεται πάντως ότι την ίδια ώρα οι σύλλογοι και οι αθλητές της κολύμβησης, όπως άλλωστε και φίλοι του υγρού στίβου, που χρησιμοποιούσαν το παλιό κολυμβητήριο, αναμένουν την έναρξη και την ολοκλήρωση του έργου. Σε ό,τι αφορά δε το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είχε δηλώσει ότι το χρονικό διάστημα για την αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για έργο περίπου 4 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του οποίου είναι σημαντική η βοήθεια της Raycap αφού για το νέο κολυμβητήριο προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Η εταιρεία επίσης θέλησε να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται και για κτήριο του κολυμβητηρίου από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές, εκφράζοντας τη βούληση να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού άνω των 800.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ