Ξεκίνησε ο νέος άξονας Δράμας – Καβάλας

0
312

Χρ. Μέτιος: «Η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχουμε με την Κυβέρνηση της χώρας»


 

Το εργοτάξιο όπου εγκαταστάθηκε ήδη ο ανάδοχος εργολάβος στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, για την έναρξη των έργων του νέου οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας και συγκεκριμένα του πρώτου τμήματος από το Σταυρό Αμυγδαλεώνα μέχρι τις Κρηνίδες επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης χθες.
Το πολυσυζητημένο έργο σχετίζεται άμεσα με τις οδικές μεταφορές του Νομού Δράμας και μπορεί να αποτελέσει ένα κομβικό έργο για την αναβάθμιση τους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 49.000.000 ευρώ που εξασφαλίζονται από τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ για την περίοδο 2014-2020.
Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, επισκέφθηκε τον χώρο εγκατάστασης του εργοταξίου συνοδεία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και του διευθύνοντα συμβούλου της Εγνατίας ΑΕ Κώστα Κουτσούκου.
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε χθες ότι: “Ένα από τα πιο σημαντικά έργα οδικών μεταφορών στις Περιφερειακές Ενότητες της Δράμας και της Καβάλας είναι ο αυτοκινητόδρομος Δράμα – Καβάλα, η κατασκευή του οποίου ξεκινά σήμερα (χθες Τετάρτη). Πιο συγκεκριμένα, ξεκινά από την Εγνατία Οδό ΑΕ η κατασκευή του τμήματος Σταυρός – Κρηνίδες, που είναι το πρώτο από τα συνολικά τρία τμήματα του αυτοκινητοδρόμου.
Για την κατασκευή του πρώτου τμήματος, η Διοίκησή μας διαθέτει 60,7 εκ. € από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
Το τμήμα Σταυρός – Κρηνίδες θα έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα ενώ θα περιλαμβάνει επίσης 5 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.
Η κατασκευή του έργου αυτού αναβαθμίζει το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και αποτελεί ένα πραγματικά σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Πολύ περισσότερο μάλιστα που αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Η Διοίκησή μας είχε πιστέψει στο έργο αυτό από την πρώτη στιγμή. Για αυτό κάναμε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και ενεργοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε σήμερα η έναρξη υλοποίησης του έργου να είναι πραγματικότητα. Η υλοποίηση του έργου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που έχουμε με την Κυβέρνηση της χώρας, το Υπουργείο Υποδομών και την Εγνατία Οδό ΑΕ. Και παρά τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν εξαιτίας τεχνικών ζητημάτων και διαδικασιών, τα έργα στην περιοχή μας προχωρούν. Έτσι, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις και για άλλα σημαντικά έργα στην Περιφέρειά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ