«Ξυπνά» στο Παρανέστι ο ποδηλατικός τουρισμός

0
1530

Εντυπωσιασμένες οι αποστολές από το «Ολυμπιακό χωριό» στο Μεσοχώρι το τριήμερο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας


 

Περισσότεροι από 150 επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στην διάρκεια τής προηγούμενης εβδομάδας, στο Παρανέστι, στο πλαίσιο τού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, που διεξήχθη από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου.
Περίπου 86 ήταν οι αθλητές των αγώνων και οι υπόλοιποι συνοδοί και μέλη των σωματείων που συμμετείχαν στους αγώνες. Οι αποστολές φιλοξενήθηκαν στον οικισμό του Μεσοχωρίου που ο τοπικός δήμος φρόντισε να αναβαθμίσει. Μάλιστα οι ίδιοι οι αθλητές που ενθουσιάστηκαν από το φυσικό τοπίο και τις ανέσεις φιλοξενίας, ονόμασαν τον οικισμό «Ολυμπιακό Χωριό» του Παρανεστίου, χαρακτηρισμός που μάλλον θα παραμείνει και στη συνέχεια.
Ο Δήμος Παρανεστίου, φρόντισε να γίνει μια άρτια διοργάνωση και αυτό επιτεύχθηκε χάρη και στη βοήθεια των εθελοντών αλλά και των υπηρεσιών όπως η Τροχαία που συνέδραμε καθοριστικά στην ασφαλέστερη έκβαση των αγώνων. Ήδη μάλιστα άνοιξαν πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας ποδηλασίας και για επόμενες διοργανώσεις, κάτι που δείχνει ότι το συγκεκριμένο τριήμερο ήταν απλά ο βατήρας, μέσω του οποίου ο Δήμος Παρανεστίου ανοίγει πλέον τα φτερά του στη φιλοξενία αγώνων ποδηλασίας και στον ποδηλατικό τουρισμό γενικότερα.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σημείωσε ότι, στην διάρκεια της προηγούμενη εβδομάδας έγινε καταρχάς η υποδοχή των ομάδων των ποδηλατών και των αποστολών στον οικισμό του Μεσοχωρίου. Οι ομάδες άρχισαν να καταφθάνουν από την προηγούμενη Δευτέρα, ενώ η ροή προσέλευσης συνεχίστηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη που έφθασαν οι περισσότερες αποστολές. Οι αθλητές πριν από τους αγώνες πραγματοποίησαν δοκιμαστικές διαδρομές. Η φιλοξενία στον οικισμό ήταν απόλυτα ικανοποιητική, με τις υποδομές που απαιτεί η σύγχρονη φιλοξενία τέτοιων διοργανώσεων. Υπήρξε διάθεση δωρεάν ίντερνετ, wifi, πολυχώρος εκδηλώσεων, μαγειρεία κλπ. Ο οικισμός παραχωρήθηκε για 25 χρόνια στο Δήμο Παρανεστίου, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκει με προοπτική να ανανεώνεται ο χρόνος της παραχώρησης κάθε 25 χρόνια.
Ο πρώτος αγώνας έγινε την Παρασκευή, με ατομική χρονομέτρηση ανδρών και γυναικών. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αντοχής γυναικών μήκους περίπου 90 χιλιομέτρων, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας αντοχής ανδρών που είναι περίπου 170 χλμ. Μάλιστα όπως είπε ο Δήμαρχος Παρανεστίου, ο αγώνας των 170 χλμ. έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς ενώνει τους δήμους Παρανεστίου, Δράμας, Δοξάτου και το Νομό Ξάνθης, από όπου διέρχονται οι αθλητές.
Πρωταθλητής Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση ο Περικλής Ηλίας του Κρόνου Νίκαιας με επίδοση 54:12’. Στην δεύτερη θέση ο Μίλτος Γιαννούτσος του Αίολου 19 δευτερόλεπτα πίσω, ενώ στην τρίτη ο Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας (54:33’).
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ατομική χρονομέτρηση η Αργυρώ Μηλάκη του ΠΑΣ Άτλα Ρεθύμνου με χρόνο 31:45’. Στην δεύτερη θέση η Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε) 7 δευτερόλεπτα πίσω και στην τρίτη η Ελευθερία Γιάχου (ΑΣΚ Άλφα Καλλιθέας).
Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην αντοχή για 4η φορά στην καριέρα της η Βαρβάρα Φασόη (Πόρτο Λεόνε). Στην δεύτερη θέση η Κατερίνα Ελευθεριάδου (ΠΓΣ Λάρισας) και στην τρίτη η Αργυρώ Μηλάκη (Άτλας Ρεθύμνου).
Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Δήμο Παρανεστίου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας ενώ πολύ σημαντική ήταν η συνδρομή του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας. Η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε ήταν εμφανής στις αποστολές των αθλητών αλλά και στον Δήμο Παρανεστίου, με χαρακτηριστική την δήλωση του δημάρχου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου, ο οποίος δήλωσε στα «Χ»: «Οι αγώνες ήταν για εμάς πολύ σημαντικοί. Από αυτό που κάνουμε σήμερα, χτίζουμε το αύριο. Τόσο για να φέρουμε περισσότερους επισκέπτες στο Παρανέστι όσο και για να προγραμματίσουμε μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ένα συνεχές πρόγραμμα αγώνων, είτε mountain bike, είτε camp με παιδικές ηλικίες κ.ο.κ. Η ομοσπονδία θέλει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της περιοχής και κυρίως το Ολυμπιακό Χωριό του Μεσοχωρίου, το οποίο προσπαθήσαμε να ανακατασκευάσουμε, από την πρώτη ημέρα που γίναμε διοίκηση στο δήμο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!