Υφυπουργός Τουρισμού για το Λίσσε: «Aνοίγουμε μια νέα σελίδα στον στρατιωτικό τουρισμό»

1
1835

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω πανδημίας, η 81η επέτειος της μάχης του Οχυρού Λίσσε


 

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε», πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Απριλίου, στην Τοπική Κοινότητα Οχυρού του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου με την παρουσία τής Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος κοινότητας Οχυρού, χοροστατούντως του Μητροπολίτη Ζιχνών-Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου.
Ακολούθησε τελετή Επιμνημόσυνης Δέησης και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των αρχών και την Υφυπουργό Τουρισμού. Κατά την εκδήλωση μνήμης, παρόντες από την πλευρά των τοπικών αρχών, στον χώρο του Οχυρού Λίσσε, ήταν πέραν της Υφυπουργού Τουρισμού, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Μπλούχος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργύρης Πατακάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Νευροκοπίου και άλλοι.
Με ευθύνη του 518 Τ.Π. και με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας, στον χώρο των εκδηλώσεων παρευρισκόταν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι χωρίς την παρουσία κοινού. Παράλληλα στις 12 το μεσημέρι έγινε μετάβαση στην κεντρική πλατεία του χωριού για την τελετή έναρξης των αγώνων «Lisse Frozen Peaks» στη μνήμη των πεσόντων στις μάχες των oχυρών ενώ ακολούθησε παράθεση μικρής δεξίωσης με τοπικά εδέσματα στον αύλειο χώρο του κοινοτικού καταστήματος.

 

H Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη, με αφορμή την παρουσία της στην 81η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών «Λίσσε» δήλωσε:
«Με ξεχωριστή χαρά και υπερηφάνεια βρίσκομαι σήμερα ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις της 81ης Επετείου της Μάχης των Οχυρών Λίσσε. Η σημερινή παρουσία σε τούτο τον τόπο και η ανάμνηση των ηρωικών μαχών που έλαβαν χώρα σ’ αυτά τα χώματα, αναπόφευκτα προκαλεί συναισθηματική φόρτιση, αφού ο τόπος, ο χρόνος, η βιωματική περιήγηση και τα ιστορικά κτίσματα παρουσιάζουν αλληλένδετα μεταξύ τους στοιχεία.
Θέλω να σημειώσω ότι τα Οχυρά Λίσσε αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως το ένδοξο χθες, διαπλέκεται με το πολυπράγμον σήμερα και βοηθά να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο.
Στο Υπουργείο Τουρισμού, στο οποίο έχω την τιμή να χαρτοφυλακίου ειδικών μορφών τουρισμού έχουμε ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, και την ανάπτυξη του στρατιωτικού και ιστορικού τουρισμού.
Προς την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην Ελλάδα υπογράψαμε στις 31/5/2021, Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού, Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Με επίγνωση της σπουδαίας ιστορικής κληρονομιάς που συνοδεύει τις τοποθεσίες και τα μνημεία στρατιωτικού ενδιαφέροντος σε όλη την επικράτεια, θα ήθελα μέσα από μια τέτοια δράση, να δηλώσω ότι ανοίγουμε μια νέα σελίδα στον στρατιωτικό τουρισμό στην Ελλάδα και δίνουμε έμφαση στην προώθηση του, για να συνδέσουμε τον τουρισμό με τα μνημεία και τους τόπους της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας μας.
Θα ήθελα ιδιαίτερα, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου για τη διοργάνωση των σημερινών εκδηλώσεων, με τουριστικές συνέργειες και τον βουλευτή Δράμας κ. Μπλούχο για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ανάδειξη του μνημείου από την τοπική αυτοδιοίκηση. Χρόνια Πολλά για την ημέρα!».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!