Υλικές ζημιές από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου

1
987

Πτώσεις και κοπές δέντρων και μεγάλων κλαδιών στο Νευροκόπι, τη Δράμα και τη Μαυρολεύκη


 

Πτώσεις δέντρων αλλά και ζημιές, ευτυχώς μόνο υλικές, προκάλεσαν η νεροποντή και οι άνεμοι που έπνεαν το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο Νευροκόπι και αργότερα στην πόλη της Δράμας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας κλήθηκε να επέμβει για κοπές δέντρων που έπεσαν από την κακοκαιρία, ενώ ο Δήμος Δράμας συνέλεξε τους πεσμένους κορμούς και τα κλαδιά, καθαρίζοντας τα σημεία όπου σημειώθηκαν προβλήματα.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, κ. Δανιήλ Στούπας, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου, παρουσιάστηκαν αρχικά στο Νευροκόπι και στη συνέχεια στην πόλη της Δράμας και στη Μαυρολεύκη. Στην περιοχή του λεκανοπεδίου έγιναν τέσσερις κοπές δέντρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα όρια της κοινότητας Νευροκοπίου και πλησίον αυτής. Το φαινόμενο μεταφέρθηκε στην πόλη της Δράμας, όπου το ίδιο βράδυ έγιναν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 8 κοπές δέντρων. Το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίστηκε στην περιοχή του ΚΤΕΛ, όπου εξαιτίας της πτώσης μεγάλου κλαδιού από δέντρο που προσγειώθηκε σε σταθμευμένα οχήματα, προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, προσθέτοντας ότι και τα ξημερώματα της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας κλήθηκε για ακόμα δύο κοπές δέντρων. Από τις 8 κοπές δέντρων η μία αφορούσε την περιοχή της Μαυρολεύκης και οι υπόλοιπες 7 αφορούσαν περιοχές μέσα στην πόλη της Δράμας. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν περιστατικά τραυματισμών από τις πτώσεις δέντρων και την κακοκαιρία.
Από την πλευρά του και ο Δήμος Δράμας ειδοποιήθηκε προκειμένου να συλλέξει τους κομμένους κορμούς και τα κλαδιά που έπεσαν, εξαιτίας των ίδιων καιρικών φαινομένων. Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δράμας, κ. Ανέστης Δερματίδης, είπε στα «Χ» ότι μέσα στην πόλη υπήρξαν πτώσεις κλαδιών και κορμών. Στην περιοχή απέναντι από το ΚΤΕΛ έσπασαν κάποια μεγάλα κλαδιά από την κορυφή ενός πλατάνου, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Παράλληλα, πτώση ενός μεγάλου κλαδιού υπήρξε μέσα στον Δημοτικό Κήπο, επάνω στον μεγάλο διάδρομο που οδηγεί στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου. Ακόμα, πτώση δέντρου υπήρξε πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ πτώσεις δέντρων ή κλαδιών καταγράφηκαν στην περιοχή της οδού Αδριανουπόλεως, κοντά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και απέναντι από το ξενοδοχείο Ξενία, όπως και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπως είπε ο κ. Δερματίδης. Ο Αντιδήμαρχος έσπευσε μαζί με τα συνεργεία του δήμου σε όλα τα σημεία όπου κλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να γίνουν καθαρισμοί και να απομακρυνθούν οι πεσμένοι κορμοί. Καθαρισμοί σε όλους αυτούς τους χώρους έγιναν και κατά τη διάρκεια της Κυριακής αλλά και χθες Δευτέρα.
Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν ορισμένες ενέργειες προκειμένου να μειωθεί το ύψος σε ορισμένα δέντρα του Δημοτικού Κήπου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν για πτώσεις κλαδιών, αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, αφορά κάποια πλατάνια του Δημοτικού Κήπου τα οποία είναι υβρίδια και πιο αδύναμα σε σχέση με τα κανονικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!