Υπαρκτή, αλλά περιορισμένη στη Δράμα η αποχή μαθητών λόγω άρνησης στα self

0
8191

– Πέντε μαθητές Γυμνασίου στη Δράμα δεν παρακολουθούν μαθήματα επειδή αρνούνται τα μέτρα προστασίας
– Μιλούν στα «Χ» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δράμας, κ. Κ. Ευμοιρίδης, και η προϊσταμένη της ΔΔΕ Δράμας, κα Χρ. Βαμβούρη

Πέντε μαθητές γυμνασίων που δεν προσέρχονται στα μαθήματα αλλά και 4 μαθητές λυκείου που έχασαν την σχολική χρονιά λόγω άρνησης των γονιών να χρησιμοποιούν μάσκα έχουν καταγραφεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους μαθητές των Γυμνασίων όπου η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική φαίνεται ότι έχει εμπλακεί και η Εισαγγελία, αφού όπως σημειώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: «Για όλα αυτά είναι ενημερωμένος ο Εισαγγελέας ήδη από τις 9 Οκτωβρίου». Όπως επίσης διευκρινίζει η κα Βαμβούρη υπάρχουν και 4 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι έχουν χάσει τη χρονιά τους λόγω μη προσέλευσης στα μαθήματα, αν και η φοίτηση στο Λύκειο δεν είναι υποχρεωτική σε αντίθεση με ότι ισχύει για το Γυμνάσιο.
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νομού Δράμας κ. Ευμοιρίδης, σημείωσε ότι τα φαινόμενα αυτά είναι περιορισμένα και ότι δεν γνωρίζει άλλες ανάλογες περιπτώσεις μαθητών Γυμνασίου που να απέχουν από τα σχολικά μαθήματα επειδή αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», φαινόμενα μη προσέλευσης μαθητών στα μαθήματα είχαν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες σχολικές χρονιές, πριν την έλευση της πανδημίας, για διαφορετικούς όμως λόγους.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, ήρθαν στη δημοσιότητα δηλώσεις του καθηγητή Λυκείου κ. Πρόδρομου Φωτακίδη από τη Δράμα ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας και συγκεκριμένα στον ΣΚΑΙ ότι οι δυο μαθητές, αδέλφια, «χάθηκαν» από το σχολείο ενώ πρόσθεσε ότι την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου έχασαν τη χρονιά με την επιστροφή των δια ζώσης μαθημάτων, μετά το lockdown καθώς δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να γίνουν self test.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν, σε μικρή απόσταση από τη Δράμα, στην Αλιστράτη Σερρών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε παρέμβαση εισαγγελία για τους γονείς αρνητές, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν με αφαίρεση γονικής μέριμνας διότι «αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων».
Μάλιστα όπως μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων «Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι. Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο», σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ