Υπέγραψε νέος εργολάβος για το νέο σχολείο στο Νευροκόπι

0
5720

– Τα προβλήματα φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν
– Επιβεβαιώθηκαν πλήρως όσα είχε πει στα «Χ» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου

Ξεπεράστηκαν, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, τα προβλήματα που υπήρχαν με την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Κ. Νευροκόπι και πρόκειται να εγκατασταθεί νέος εργολάβος που θα υλοποιήσει το πολύπαθο έργο.
Η ανακοίνωση του Δήμου Κ. Νευροκοπίου ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε πως μετά από ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο έργο της κατασκευής του νέου 12θέσιου Δημοτικού σχολείου Κάτω Νευροκοπίου. Έχει υπογράψει σύμβαση νέος εργολάβος και οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα».
Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο νέος εργολάβος υπέγραψε το συμφωνητικό για την κατασκευή του νέου σχολείου που δυστυχώς μέχρι σήμερα έχει φθάσει μόνο στα θεμέλια και τις προσεχείς ημέρες θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην πράξη η επανέναρξη των εργασιών για την κατασκευή του σχολείου στο Νευροκόπι.
Τις συγκεκριμένες εξελίξεις έχει προδιαγράψει από τον Απρίλιο μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, ο οποίος είχε πει συγκεκριμένα ότι: «H προθεσμία που έχει ο εργολάβος για να ολοκληρώσει το έργο του νέου σχολείου λήγει στις 17 Μαΐου. Η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε από την πολιτεία στον κατασκευαστή, πέρσι, τελειώνει, αλλά δεν έχει γίνει καμία πρόοδος. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι εάν το έργο δεν γίνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας παράτασης, θα περάσουμε στις νόμιμες διαδικασίες που είναι η έκπτωση του εργολάβου και η παραχώρηση του έργου σε κάποιον άλλον. Προσπάθησα να πείσω πολιτικά ότι πρέπει να λυθεί το θέμα και η απάντηση που έλαβα είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 17 Μαΐου, που λήγει η παράταση. Στη συνέχεια δεν θα δοθεί άλλο χρονικό περιθώριο».
Οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως όσα είχε δηλώσει στα «Χ» ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης τον Απρίλιο. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο είχε γίνει προσπάθεια να «ξεπαγώσει» το έργο αφού ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, και τελικώς, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, η πολιτεία διαμήνυσε στον εργολάβο ότι ή θα πρέπει να συνεχίσει το έργο ή διαφορετικά θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ενώ ο εργολάβος είχε προγραμματίσει να συνεχίσει τις εργασίες, μετά από μια περίοδο παύσης 2-3 ετών, με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα που ετέθη προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, τελικώς δεν το έκανε.
Τα έργα για το νέο Δημοτικό Σχολείο του Νευροκοπίου σταμάτησαν δέκα περίπου ημέρες μετά την επανέναρξή τους, το φθινόπωρο του 2020 και μέχρι σήμερα το έργο παρέμεινε ως είχε. Η δέσμευση που υπήρξε από την πολιτεία και από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (που εξάντλησαν τη νόμιμη προθεσμία για τον εργολάβο) προς τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, ήταν ότι το έργο θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο είτε με τον ίδιο εργολάβο είτε με τον επόμενο, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά μιλώντας στα «Χ» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου.
Σημειώνεται ότι το νέο Δημοτικό Σχολείο του Κ. Νευροκοπίου είναι κάτι που επεδίωξε να υλοποιήσει ο πρώην Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Β. Γιαννόπουλος, από το 2010. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε επί προεδρίας Παυλόπουλου ξεκίνησε την ανέγερσή του με διαγωνισμό που κατέληξε σε ανάδοχο, αλλά όπως λέγεται, ο εργολάβος για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να το προχωρήσει. Έτσι το έργο παραμένει μέχρι σήμερα στα θεμέλια.
Σε προηγούμενες δηλώσεις τις στα «Χ» η Δραμινή Βουλευτής και τομέαρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτή η κατάσταση θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει. Είτε ο εργολάβος θα κηρυχθεί έκπτωτος και θα ξαναγίνει διαγωνισμός για το έργο είτε θα πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να συνεχιστεί το έργο. Αυτό το χάλι δεν μπορεί να συνεχιστεί». Μάλιστα αναφερόμενη και στους κινδύνους του εργοταξίου, για τα παιδιά της περιοχής είχε υπογραμμίσει: «Tα παιδιά του παλιού Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται δίπλα, δεν έχουν πια αυλή λόγω του εργοταξίου. Δυστυχώς οι μαθητές παίζουν στο συγκεκριμένο σημείο. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί κάτι επικίνδυνο με τους μαθητές που παίζουν εκεί; Για το υπό κατασκευή νέο σχολείο έχουν γίνει αγώνες προκειμένου να ξεκινήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».
Τελικώς από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, προκύπτει ότι η προσπάθεια κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δήμο Κ. Νευροκοπίου, αλλάζει σελίδα με την ανάληψη του έργου από νέο ανάδοχο. Οι πάντες στον Νομό Δράμας και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, ευελπιστούν ότι έστω και καθυστερημένα η υπόθεση αυτή θα έχει επιτέλους ένα αίσιο τέλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!