Υπογειοποιείται το δίκτυο της ΔΕΗ

Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης σύμφωνα με το ΒΑΑ

0
2071

Άρχισε με την τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών σε ειδικές θέσεις μέσα στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο κέντρο της πόλης όπου εφαρμόζεται το ΒΑΑ.

Οι κατασκευές αποτελούν μέρος του έργου για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΗΕ και παρότι από αισθητική άποψη δεν μοιάζουν να είναι εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον είναι μέρος της παρέμβασης που όπως εκτιμάται θα απαλλάξει την ευρύτερη περιοχή από το υπέργειο δίκτυο (κολώνες και καλώδια μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος).
Ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αλλαγής των αγωγών της ΔΕΥΑΔ που άρχισαν πριν από λίγες ημέρες στην οδό 19ης Μαΐου στον χώρο από το κτίριο της ΔΕΥΑΔ μέχρι την διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου. Μάλιστα αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό και το οδόστρωμα από τις χωματουργικές εργασίες που απαιτήθηκαν.
Για το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού πάντως είχε εγκριθεί από τον Δήμο Δράμας σε πρώτη φάση, δαπάνη ύψους 300.000 ευρώ για το έργο με τίτλο «Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού» για το έτος 2018-2019. Για τον σκοπό αυτό εξάλλου ο Δήμος Δράμας αποφάσισε το προηγούμενο διάστημα να διαθέσει και την σχετική πίστωση σε βάρος του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2019.
Όπως προκύπτει απο τις σχετικές συμφωνίες η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα αποπερατώσει το έργο εντός προθεσμίας 2 ετών.Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται συνολικά σε 1.000.000 ευρώ, στο πλαίσιο ένταξης της Πράξης με τίτλο «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΔΡΑΜΑΣ», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ ΕΣΠΑ 2014-2020 και για το υποέργο: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟ- ΦΩΤΙΣΜΟΥ». Το έργο αισθητικής αναβάθμισης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή υπογείου δικτύου 9 χιλιομέτρων. Κατασκευή εναερίου δικτύου μήκους 0,4 χιλιομέτρων. Αποξήλωση εναερίου δικτύου μήκους 2,0 χιλιομέτρων.
Επίσης εγκατάσταση 200 υπογείων παροχών καταναλωτών και διευθέτηση 300 εναερίων παροχών καταναλωτών. Η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, μετά την αλλαγή των δικτύων αγωγών της ΔΕΥΑΔ, είναι η πρώτη φάση της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της περιοχής, ανάμεσα στην Αγία Βαρβάρα και τον Δημοτικό Κήπο της Δράμας που θα υλοποιήσει ο Δήμος Δράμας.
Η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ανέρχεται στο 95% μιας έκτασης 30.380 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου και περιλαμβάνει τις οδούς Καραϊσκάκη, Θεοτοκοπούλου, Σούτσου, τον πεζόδρομο Ορφέως, 19ης Μαΐου, Παρμενίδη, Βίτσι και Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο της περιοχής θα διαμορφωθεί “πλατεία” όπου θα συντρέχουν οι άξονες σύνδεσης των περιοχών πρασίνου, τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν και θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων και πρασίνου, ενώ το οδόστρωμα θα ανυψωθεί στη στάθμη των υφιστάμενων πεζοδρομίων. Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, θα τοποθετηθούν σκίαστρα και στέγαστρα στάσεων με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και συστήματα υδατονέφωσης. Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, το έργο Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του κέντρου της πόλης της Δράμας, προϋπολογισμού 5.050.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020 το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δράμας για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!