Ζημιές με σπρέι στον Άγιο Παντελεήμονα

0
382

– To περιστατικό φαίνεται να έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου
– Η ζημιά που προκλήθηκε ευτυχώς αποκαταστάθηκε, λέει στα «Χ» ο ιερέας του ναού


Ζημιές προκλήθηκαν με σπρέι, μπογιές και συνθήματα στα σκαλιά του εξωτερικού χώρου του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονα στη Δράμα. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο. Ευτυχώς, η ζημιά που προκλήθηκε από τα σπρέι αποκαταστάθηκε, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο ιερέας του ναού, Πατέρας Ιωσήφ. Ο ίδιος είπε στα «Χ» ότι στα συνθήματα που έγραφαν «κάτω τα χέρια από τα σώματά μας» υπήρχε το σήμα των ΛΟΑΤΚΙ και εξήγησε: «Εμείς δεν είπαμε ποτέ σε κανέναν τι να κάνει. Δεν έχω κάνει και ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα σε κάποιο κήρυγμα, για να πω ότι έγινε για αυτό τον λόγο. Πιστεύω ότι το γεγονός ήταν τυχαίο. Δεν μπορεί να στοχοποιήθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα».
Προκαλεί, πάντως, απορία το γεγονός, το οποίο είναι και πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για τον συγκεκριμένο ναό, σύμφωνα με όσα είπε ο ιερέας, ενώ συμπλήρωσε: «Ο ναός ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα. Θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός προς τους ανθρώπους. Τα χρήματα που δόθηκαν δεν είναι προσωπικά δικά μου, αλλά του κόσμου. Ο Ναός του Αγίου Παντελεήμονα, πέραν των άλλων, είναι ένα μνημείο και για την ίδια την πόλη».
Σχετικά με το γεγονός, δημοσιεύτηκε σχετική ανακοίνωση στον ιστοχώρο indymedia, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Το βράδυ του Σαββάτου 15/10 και ενόψει της Κυριακάτικης λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογιές, σπρέι και γκλίτερ στην πολυτελή, πρόσφατα ανακαινισμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στη Δράμα». Στην ίδια ανακοίνωση, στο τέλος της οποίας υπάρχει η φράση «Τρα(ν)ς πακς», αναφέρεται ως λόγος της συγκεκριμένης ενέργειας: «Η δράση αποτελεί μία απάντηση στη ρητορική και τις τακτικές που εφαρμόζει η ελληνική Εκκλησία για να ελέγξει την αναπαραγωγική δύναμη αυτού του τόπου. Οι θρησκείες, ιστορικά αλλά και στην παρούσα συγκυρία, επιτελούν τον ρόλο του ελεγκτή της «ηθικής» που οι ίδιες πλάθουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ