Ανεμοδείκτης 04-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1481

ΗΧΟΣ λιγάκι τρομακτικός που παρέπεμπε σε πολεμικές ταινίες του σινεμά, πλημμύρισε το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Δράμας και έγινε αντιληπτός σε πολύ μεγάλη απόσταση γύρω απο το κτίριο του ΟΤΕ. Οι σειρήνες χτύπησαν δοκιμαστικά στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-19». Οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας ήχησαν καθαρά για δοκιμαστικό σκοπό και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Οι περισσότεροι πάντως στο κέντρο της πόλης τουλάχιστον στην περιοχή γύρω από το κτίριο του ΟΤΕ, φάνηκε ότι όχι μόνο δεν ανησύχησαν αλλά άρχισαν και να το διασκεδάζουν κάνοντας χιούμορ…

 

ΜΕ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια το ένα εκ των οποίων απέσπασε ο δραμινός αστυνομικός Χρήστος Χαρπαντίδης και το άλλο η Αθηνά Ζούλη στα 94 και στα 70 κιλά, αντίστοιχα επέστρεψε η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος στους 3ους Παγκόσμιους αγώνες αστυνομικών της USIP. Η ελληνική ομάδα επέστρεψε με πέντε μετάλλια (ένα χρυσό και τέσσερα χάλκινα) το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση στα 69kg πήρε ο Παναγιώτης Φρουζάκης στο άθλημα του Jiu-Jitsu.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς κ. Δήμαρχο Δράμας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τον Διευθυντή Καθαριότητας και τους Προϊσταμένους Καθαριότητας έστειλαν οι εργαζόμενοι καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Μιλούν για προβλήματα που τους απασχολούν και σημειώνουν ότι παρά την συνάντηση με τον σύλλογό τους και με μια ομάδα εργαζομένων τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια. Τα 3 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για τη διευθέτησή τους, εξηγούν. Κάνουν λόγο επίσης για τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στις τουαλέτες, στα μπάνια και στον περιβάλλοντα χώρο του αμαξοστασίου. Για κατεστραμμένους κάδους και ογκώδη αντικείμενα πεταμένα μέσα στον προαύλιο χώρο του αμαξοστασίου και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μεταδοτικές ασθένειες.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ χθες τον ΣΥΡΙΖΑ κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας του κοινοβουλίου της Αυστραλίας στη Βουλή των Ελλήνων ο δραμινός βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Υπήρξε από πλευράς του, όπως ο ίδιος είπε αργότερα, η συνήθης “γκρίζα διαφήμιση”, που αυτή την φορά ήταν των δραμινών κρασιών, αλλά και ανταλλαγή απόψεων για όσα συνδέουν ή και χωρίζουν τις δύο χώρες.

ΤΟ BLUEGRASS COUNTRY συγκρότημα Southern Cross από το Jacksonville της Florida θα βρίσκεται για τρίτη φορά στην χώρα μας. Μαζί τους ο βιρτουόζος του βιολιού Pavel Shelpuk από τη Λευκορωσία και μέλος του συγκροτήματος Spasenie. Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 20:30. Σε περίπτωση κακοκαιρίας λένε οι διοργανωτές η συναυλία θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο.

ΌΠΩΣ έγινε γνωστό από το Πελίτι, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στα πλαίσια του καλέσματος της Δρ. Βαντάνα Σίβα, κάλεσμα για δράση από 2 ως 16 Οκτωβρίου 2019, για τη γεωργία ελεύθερη από χημικά, το Πελίτι οργανώνει ένα σεμινάριο για το ψωμί. Θα ζυμωθεί ψωμί με παραδοσιακές ποικιλίες σταριού, θα ψηθεί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο και θα παρασκευαστεί με αλάτι από βότανα και όχι μόνο. Το εργαστήριο θα κάνει ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ