Ανεμοδείκτης 06-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3071

ΜΕ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να τα πει και εκτός βουλής η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συζητώντας, αλλά και κάνοντας αυτοκριτική με στόχο να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το κόμμα να επιστρέψει στα υψηλά ποσοστά που του έδωσαν την νίκη στις εκλογές του 2015 αναδεικνύοντας το πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ανάμεσα στους βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος που τα είπαν σε διαφορετικό και πιο χαλαρό περιβάλλον με τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ήταν και ο δραμινός βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

ΟΤΑΝ αφαιρούνται στύλοι φωτισμού ή άλλων χρήσεων, καλό είναι να απομακρύνονται και οι βάσεις ή τουλάχιστον τα μπουλόνια που προεξέχουν διότι σκοντάφτει κόσμος και τραυματίζεται. Τα πράγματα είναι χειρότερα όταν πρόκειται για ηλικιωμένους. Δεν είναι μόνο τα πεζοδρόμια στην Χελμού υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της πόλης όπως γύρω από το υπεραστικό ΚΤΕΛ της Δράμας.

ΤΟ Κέντρο Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” του Δήμου της Δράμας απευθύνει πρόσκληση σε όσους αγαπούν και θαυμάζουν την ζωγραφική, ερασιτέχνες και επαγγελματίες να συμμετέχουν με τις προσωπικές τους δημιουργίες στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “20×20” στην οποία μπορούν να συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες. Η προθεσμία παραλαβής και συγκέντρωσης των έργων λήγει την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Την έκθεση θα μπορούν να επισκεφτούν μαθητές σχολικών μονάδων ή οργανωμένα γκρουπ κατόπιν ραντεβού. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο τηλέφωνο 2521037310 ή μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου keneot@otenet.gr

ΤΗΝ Κυριακή 3 Νοεμβρίου παραβρέθηκε στην πρώτη συνάντηση του «Δικτύου Πόλεων του Μεγαλέξανδρου», στην οικία Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Μετά την συνάντηση είπε ότι το “Δίκτυο Πόλεων Μεγαλέξανδρου αποτελεί μία σύμπραξη Μακεδονικών πόλεων και περιοχών, οι οποίες αναπτύσσουν πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δράσεις με σκοπό να μετατρέψουν την ιστορία σε βάση αναπτυξιακής τροχιάς. H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα στηρίξει έμπρακτα το έργο του «Δικτύου» εκτιμώντας ότι τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι όχι μόνον ιστορικά και πολιτιστικά αλλά και αναπτυξιακά”.

ΜΕ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Υπουργό Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε και είχε την ευκαιρία να ακούσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης αλλά και να διατυπώσει θέσεις και προτάσεις η Βουλευτής και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου. Η ίδια είπε ότι προσήλθε στον διάλογο που άνοιξε -με κάποια καθυστέρηση-, με πρόθεση συνεργασίας και την ελπίδα ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με επίγνωση των εκπαιδευτικών αναγκών μπορεί να κινηθεί πάνω και πέρα από στενά κομματικά όρια και αγκυλώσεις”.

ΣΕ πλήρη αναντιστοιχία είναι τουλάχιστον εξωτερικά το κτίριο του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων της Δράμας σε σχέση με το προαύλιο του σχολείου που όχι μόνο αναπλάστηκε αλλά αναδείχτηκε σε τέτοιο βαθμό, που πλέον αποτελεί παράδειγμα για τα περισσότερα σχολεία στην χώρα. Το κτίριο είναι εμφανές ότι απαιτεί επισκευαστικές εργασίες καθώς τουλάχιστον στην εμπρόσθια όψη του είναι γεμάτο με μπαλώματα που έγιναν προκειμένου να επιδιορθωθούν σημάδια της φθοράς και του χρόνου. Ωστόσο αυτή η εικόνα δεν αρμόζει σε αυτό το ιστορικό κτίριο. Το θέμα είχε θίξει και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μυστακίδης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ