Ανεμοδείκτης 08-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2148

Η ΓΝΩΣΤΗ Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα Μικρόπολης του Δήμου Προσοτσάνης το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πανέμορφη περιοχή του Καστανοδάσους της Μικρόπολης στις 12 το μεσημέρι με την συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρόπολης. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην “Κάτω Πλατεία” του χωριού θα πραγματοποιηθεί μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με συμμετοχή μουσικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Κούπτσια 2019 διοργανώνουν τον Κούπτσιο Δρόμο Θυσίας 2019 την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί με αφετηρία την διασταύρωση Νευροκοπίου – Βώλακα και τερματισμό την πλατεία του Βώλακα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στην αφετηρία πριν την εκκίνηση του αγώνα. Θα υπάρξουν πέντε ηλικιακές κατηγορίες στον αγώνα ενώ οι γυναίκες θα αγωνιστούν σε μία κατηγορία.

“ΑΝ ως δήμος φροντίσουμε να στειρώσουμε όλα τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην πόλη μας, δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αναλάβουμε τις ευθύνες που απορρέουν από τις αρμοδιότητες των δήμων και όλοι μας φροντίσουμε να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο και δεν αφήνουμε τα ζώα μας να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της πόλης μας” δήλωσε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ζώων ο Κυριάκος Χαρακίδης. Να θυμίσουμε με την ευκαιρία, ότι το θέμα ενός σύγχρονου καταφυγίου ζώων τίθεται εδώ και χρόνια στον Δήμο Δράμας αλλά μέχρι στιγμής παραμένει σε εκκρεμότητα.

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ το Σαββατοκύριακο, με τους ιατρούς του Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας οι τρεις βουλευτές του Νομού. Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους ιατρούς καθώς και πάγια προβλήματα του νοσοκομείου της Δράμας. Δεν έλειψε και η συζήτηση για την απουσία ογκολογικού τμήματος ή τμήματος βραχείας νοσηλείας. Οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους πάντως περιμένουν να δουν στην πράξη το ενδιαφέρον των αρμοδίων και όχι άδικα με την ταλαιπωρία που περνούν ταξιδεύοντας συνεχώς σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

ΑΡΧΙΖΟΥΝ τα μαθήματα Μπρίτζ απο τον Αστέρα Δράμας την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στις 7.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Ξενία. Οι άνθρωποι του συλλόγου δεσμεύονται για ένα ευχάριστο απόγευμα με την συμμετοχή νέων αλλά και παλαιότερων μελών του συλλόγου. Θα απαντηθούν ερωτήματα για το Μπριτζ, πως παίζεται, πόσο όσο εύκολα μπορεί να μάθει να παίζει κάποιος, ποια τα οφέλη ενός πνευματικού αθλήματος και άλλα. Απαντήσεις θα δοθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτή, αλλά και από τα παλιά μέλη του συλλόγου.

ΜΕ θέμα «Βόρειος Ήπειρος από τούς διωγμούς του Εμβέρ Χότζα στη θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας την οποία διοργανώνει η ΙΜ Δράμας και η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Δράμας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 6:15 μ.μ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θά συμμετέχει χορευτικό συγκρότημα από παιδιά της Δερβιτσάνης της Βορείου Ηπείρου και της Πανηπειρωτικής Ένωσης Νομού Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here