Ανεμοδείκτης 10-10-2019

0
1818

ΧΘΕΣ στην Κομοτηνή και παρ’ όλο που οι καιρικές συνθήκες ήταν αντίξοες, οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν διατρανώνοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Το συλλαλητήριο πραγματοποίησε η ΣΕΑ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Εκεί μέλη και φίλοι του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Δράμας, έδωσαν δυναμικά το παρόν. Απέδειξαν ότι δίνουν ακόμη μαθήματα στάσης ζωής στους νεότερους παρά τα χρόνια που βαραίνουν την ηλικία όχι όμως και την ψυχή τους.

ΑΙΧΜΕΣ για την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα άφησε ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης. Είπε προχθες ότι ο Δήμος Καβάλας έχει πλέον 85 νέους εργαζόμενους σε υπηρεσίες που κατά κόρον οι δήμοι έχουν ανάγκες, στην καθαριότητα, το πράσινο, τη ΔΕΥΑ κτλ. “Όταν κάνει παράπονα ένας δημότης της Δράμας για την κατάσταση στην καθαριότητα, (στην Δράμα) η απάντηση του δήμου είναι “δεν έχουμε προσωπικό”. Αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία του δήμου για νέους μόνιμους εργαζόμενους. Και ο κύριος Μαμσάκος και η Δημοτική του Αρχή καταδίκασαν τη Δράμα”. Ήταν όπως είπε ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης μεγάλη χαμένη ευκαιρία της προκήρυξης 3Κ, με την οποία διορίστηκαν σε δήμους 8000 και πλέον μόνιμοι υπάλληλοι και στη Δράμα διορίστηκε 1 (ένας)!

ΌΛΟΙ είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ότι είναι δικαιολογημένα τα πρόστιμα σε πελάτες καταστημάτων εστίασης που παραβιάζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία. Ωστόσο δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί ενώ ο παραβάτης είναι ο πελάτης, τιμωρείται ο καταστηματάρχης με αυστηρότατες ποινές ακόμη και με απώλεια της άδειάς του από την πέμπτη παράβαση και μετά. Είναι σαν να λέμε ότι μπαίνουν διαρρήκτες στο σπίτι, τους συλλαμβάνει η αστυνομία για το αδίκημα που διέπραξαν και ενώ θα πρέπει να τους κλείσει στην φυλακή κλείνει το σπίτι του ατυχούς ιδιοκτήτη.

ΕΠΙΤΙΜΟΣ Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ αναγορεύτηκε ο δραμινός καθηγητής Καρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών του Νοσοκομείου Royal Brompton και του Imperial College του Λονδίνου, Μιχάλης Γκατζούλης. Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, ο καθηγητής Μιχάλης Γκατζούλης προτάθηκε για την απονομή του τίτλου, διότι διατρέχει μια ακαδημαϊκή καριέρα παγκόσμιου επιστημονικού, διδακτικού και ερευνητικού κύρους και τιμά την Ελλάδα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα όπως ανακοίνωσε το ΑΠΘ.

ΓΕΜΑΤΟ είναι τις καθημερινές μέχρι το μεσημέρι το πάρκινγκ του διοικητηρίου. Ούτε πατίνι μινιατούρα χωρά να παρκάρει. Η ανάγκη για επιπλέον ελεύθερους χώρους στάθμευσης στην Δράμα είναι υπαρκτή και γνωστή. Και μιλάμε για ελεύθερο πάρκινγκ διότι τα ελεγχόμενα και με αντίτιμο τα αποφεύγει ο κόσμος. Καλώς ή κακώς αυτό φαίνεται από την μέχρι σήμερα εμπειρία στην Δράμα παρά το μηδαμινό αντίτιμο στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης… Χώροι πάντως για νέα πάρκινγκ υπάρχουν … με λίγη θέληση όλα γίνονται.

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ σε ένα ακόμη θέμα που εκκρεμεί. Οι φίλοι της τέχνης στην Δράμα χρειάζονται θεατρική σκηνή. Οι θεατρικές ομάδες δεν είναι λίγες. Ούτε και η αγάπη για το θέατρο σε πολλούς συμπολίτες μας. Ένα Δημοτικό Ωδείο δεν φθάνει και ούτε είναι ο καταλληλότερος χώρος για θεατρικές παραστάσεις. Άλλωστε ποιον να φιλοξενήσει πρώτα. Επίσης και η αίθουσα του Διοικητηρίου δεν μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ