Ανεμοδείκτης 11-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1209

ΣΤΗΝ Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος μίλησε προχθές Τετάρτη, ο Θεόφιλος Ξναθόπουλος σχετικά με τον τομέα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Τοποθετούμενος με βάση την λογική της συνταγματικής κατοχύρωσης του δικαιώματος στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλεια, στη μητρότητα όπως είπε αργότερα “Θα επιμείνουμε και θα εργασθούμε μέχρι τέλους για να επιτύχουμε τις αναγκαίες συναινέσεις”, επεσήμανε. Σε ότι αφορά την κυβέρνηση είπε ότι “Η αντίρρηση της Νέας Δημοκρατίας σε οποιαδήποτε αναφορά στον συνταγματικό χάρτη των κοινωνικών δικαιωμάτων εκκινεί από την βαθιά συντηρητική της άποψη ότι τα δικαιώματα αυτά είναι επαρκώς θεμελιωμένα είτε με δικαστικές αποφάσεις είτε με ρυθμίσεις του κοινού νομοθέτη και δεν χρειάζονται συνταγματική κατοχύρωση. Η κρίση που περάσαμε ως χώρα και ως κοινωνία άλλα έδειξε”.

 

“ΑΚΟΜΑ κρύβομαι για να καπνίσω” είναι ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στην Οικολογική Κίνηση Δράμας αύριο Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από την Rayhana Obermeyer και έχει διάρκεια 90 λεπτά. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της προβολής το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό έργο που είχε προκαλέσει αίσθηση στο Παρίσι και ολόκληρο τον κόσμο για την τολμηρή του γραφή, και γυρισμένο στη Θεσσαλονίκη, το «Ακόμη Κρύβομαι για να Καπνίσω» είναι ένα έργο τέχνης που σπάνια συναντά κανείς: μια ταινία για την καταπίεση και τον θρησκευτικό και πολιτικό φονταμενταλισμό, από μια γυναίκα που έχει βιώσει τη φρίκη τους από πρώτο χέρι και έζησε για να αφηγηθεί την ιστορία της.

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Π.Σ. Αρκαδικού “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος”, Ένωση χορευτών Ν. Δράμας “Πυρρίχιος” και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας σε συνεργασία με τον Νίκο Ασλανίδη με σεβασμό όπως αναφέρουν στην μνήμη των προηγούμενων γενεών, παρουσιάζουν στις 2 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και στο κοινό της πόλης μας το ντοκιμαντέρ “Η μπάντα…”. Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην αληθινή ιστορία του μοναδικού επιζήσαντα από την φιλαρμονική ορχήστρα της Κερασούντας.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Permacu-lturas από την Emet Degirmenci στο Πελίτι. Όπως έγινε γνωστό από το Πελίτι, η Emet ζει στην Αυστραλία και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διδάσκοντας μόνιμη καλλιέργεια (Permaculture). Αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας και θα προσφέρει ένα σεμινάριο, θεωρητικό και πρακτικό την Κυριακή 13 Οκτώβριου 2019. Ώρα έναρξης του σεμιναρίου 10:00 πμ. Στις 9:00 πμ ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης θα κάνει σεμινάριο ψωμιού. Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΑΠΟ πότε έχει να γίνει αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία της Δράμας; Ή σε άλλα ηλικιωμένα κτίρια όπου φιλοξενούνται υπηρεσίες, δημόσιες δομές ή σύλλογοι; Σε τι κατάσταση στατικότητας βρίσκεται η γέφυρα του Σιδηροδρομικού Σταθμού για παράδειγμα; Ασχολείται άραγε κανείς; Σε μια οργανωμένη πολιτεία θα έπρεπε. Γνωρίζουμε πως να αντιδράσουμε σε περίπτωση σεισμού; Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή σε περιπτώσεις όπου συνήθως κυριαρχεί πανικός και σύγχυση; Φρόντισε κανείς να υπάρξει γενικότερη ενημέρωση του πληθυσμού; Δεν εννοούμε μόνο σε εκδηλώσεις και ημερίδες, που καλές είναι αλλά είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσουν οι πάντες…

ΘΑ έπρεπε να κατανοήσουμε κάποια στιγμή και την πλευρά των καπνιστών μέσα στην δίνη του περιορισμού του καπνίσματος που αρχίζει να ξετυλίγεται. Κακή συνήθεια μεν, κάκιστη. Αλλά αφορά μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Να μην γίνουν ο κακός λύκος του παραμυθιού που δεν ακούσαμε ποτέ την άποψή του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ