Ανεμοδείκτης 13-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1511

ΤΡΕΙΣ σημαντικές προτεραιότητες που αφορούν την ΠΕ Δράμας κατέθεσε, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη ΔΕΘ, ο δραμινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος σε συνάντηση που έγινε στην Κουμουνδούρου. Μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας, ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως στη συνάντηση που έγινε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και βουλευτών από την Βόρεια Ελλάδα, τέθηκαν τα ζητήματα που είναι στην κορυφή της ιεράρχησης για όλες αυτές τις περιοχές. Σε ότι αφορά την Δράμα, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε για τον δρόμο Δράμας-Αμφίπολης, στη (μη) σύνδεση της Δράμας με τη Σιδηροδρομική Εγνατία και στη δημιουργία σχολής κινηματογράφου στην πόλη.

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για ανακυβιστήσεις. Μιλώντας επίσης στο Κόκκινο της Καβάλας ο δραμινός βουλευτής είπε ότι “Το κομμάτι Μαυρολέυκη-Παλαιοκώμη είναι ώριμο μελετητικά κατά 99,9% και ότι μπορεί να προκηρυχθεί ακόμη και αύριο. Πρόσθεσε ότι είναι ένα έργο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να αναφερθεί. Σε ό,τι έχουμε δημιουργήσει και δρομολογήσει πατάει και όταν δεν κάνει ανακυβιστήσεις τύπου μετρό Θεσσαλονίκης, παραγράφει και δεν λέει κουβέντα για το πώς έχει προχωρήσει το κάθε κεφάλαιο”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για την Καπναποθήκη της Περδίκα, στην οποία θα στεγάζεται τα επόμενα (ίσως) χρόνια το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αλλά και το τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με το οποίο προηγήθηκε ήδη από πέρσι υπογραφή συμφωνίας, αναμένεται να γίνουν στις 15 Σεπτεμβρίου κατά την τελετή έναρξης του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και 25ου Διεθνούς, στο οποίο θα συγκεντρωθούν και πάλι μικρομηκάδες από κάθε σημείο του πλανήτη. Για την καπναποθήκη γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι είναι έτοιμη η αρχιτεκτονική προμελέτη που παρουσιάστηκε πριν από μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Λέγεται ότι είναι έτοιμος και ο φάκελος ένταξης στο πρόγραμμα «Ηλέκτρα» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ποσό χρηματοδότησης της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το θέμα του κόστους αλλά και της ολοκλήρωσης της προμελέτης πριν την παρουσίαση της στο Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζουμε ότι είχαν κάνει έγκαιρα γνωστή πρώτα τα ΧΡΟΝΙΚΑ.

ΘΕΤΙΚΗ είναι αναμφισβήτητα η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου να υπάρξει χρηματοδότηση 2,2 εκ ευρώ σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε όλη την Περιφέρεια για το σχολικό έτος 2019-2020 για την στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς που εργάζονται ή πολύ περισσότερο αναζητούν εργασία …και δεν είναι λίγοι όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία. Χρειάζεται όμως να ληφθούν και άλλα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση κύριε Περιφερειάρχα. Ας δείξει η ΠΑΜΘ τον δρόμο και στους υπόλοιπους.

ΔΕΝ είναι λίγοι όσοι περίμεναν σπουδαίες ανακοινώσεις από την επιστημονική έρευνα του δραμινού ερευνητή Δρ. Άγγελου Τσιάρα. Όμως οι ανακοινώσεις για την ύπαρξη πλανήτη παρόμοιου αν και μεγαλύτερου από την γη που διαθέτει νερό και πιθανόν μπορεί να κατοικηθεί ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων. Ο K2-18b όπως ονομάζεται είναι εκτός ηλιακού συστήματος και έχει νερό αλλά και θερμοκρασία που θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωή όπως αναφέρει το University College London… Παρατήρηση δική μας είναι ότι οι επιστήμονες της Δράμας διαπρέπουν διεθνώς και δυστυχώς αυτή η μικρή αλλά αγαπημένη κουκίδα στον ελληνικό χάρτη δεν μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ