Ανεμοδείκτης 15-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1337

ΜΙΑ ενδιαφέρουσα συνάντηση του προεδρείου της ΔΗΚΕΔΗΔ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δοξάτου) και των προέδρων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δοξάτου έγινε τις προηγούμενες ημέρες με την παρουσία και του Δημάρχου Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν χρήσιμες προτάσεις για τις πολιτιστικές δραστηριότητες στον Δήμο Δοξάτου με επόμενα βήματα προφανώς τον προγραμματισμό των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

ΣΤΙΣ 27 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στη γειτονική Βουλγαρία. Ένας από τους δημάρχους που πρωτοστάτησε στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Δράμας από την Ελλάδα και του Γκότσε Ντέλτσεφ από την Βουλγαρία, από την εποχή του Σωκράτη Δημητριάδη ακόμη αλλά και μετέπειτα με τους επόμενους Δημάρχους της Δράμας, ο κ. Βλαντιμίρ Μοσκώφ Δήμαρχος του Γκότσε Ντέλτσεφ, θα είναι ξανά υποψήφιος. Ο κ. Μοσκόφ εκλέγεται συνεχώς από το 1996, δηλαδή εδώ και 19 χρόνια και στοχεύει πλέον στην επόμενη εκλογή του… Στην τελευταία του νίκη στις δημοτικές εκλογές είχε λάβει από τους συμπολίτες του, ποσοστό 76% !

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ η Κοσμητεία της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. που εδρεύει στη Δράμα. Η Κοσμητεία αποτελείται από τους : 1. Πέτρο Σαμαρά, Καθηγητή, Κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, ως Πρόεδρο 2. Αντώνιο Παπαδόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματο Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος 3. Αλεξάνδρα Παυλούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας 4. Δημήτριο Πετρίδη, Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων 5. Δημήτριο Καζιόλα, Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας το πρακτικό διαγωνισμού της μελέτης που αφορά την οριοθέτηση του χειμάρρου Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Νέα Κρώμνη, προϋπολογισμού 59.914 ευρώ. Με την ευκαιρία θα πρέπει να πούμε ότι ο χείμαρρος πέρα από την ρύπανση και την ανεξέλεγκτη άγρια βλάστηση που παρουσιάζει έχει όπως λένε κάτοικοι της περιοχής να καθαριστεί εδώ και μια δεκαετία. Το αποτέλεσμα είναι όταν οι βροχοπτώσεις είναι έντονες, η ροή του νερού μεταφέρεται εκτός των ορίων του ή δημιουργεί άλλου είδους προβλήματα, όπως υπερχειλίσεις στα σημεία που συναντά τους επαρχιακούς δρόμους πίσω από το πάρκο των Κομνηνών, πριν καταλήξει στο ρέμα της Αγίας Βαρβάρας.

ΠΡΟΧΩΡΑ η ανακύκλωση και μικροσυσκευών αλλά και λαμπτήρων από τον Δήμο της Δράμας, σύντομα δε και η ανακύκλωση οργανικών υλικών όπως μαθαίνουμε με στόχο προφανώς κάποια στιγμή την ανακύκλωση και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών στην πηγή. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι πολίτες που αναρωτιούνται μήπως η πορεία της ανακύκλωσης θα προχωρούσε ταχύτερα ή πιο αποτελεσματικά εάν υπήρχαν επιπλέον κίνητρα. Να γίνεται δηλαδή πιο απτό το ανταποδοτικό όφελος για τον δημότη όπως γίνεται σε άλλες πόλεις του εξωτερικού.

ΓΕΜΙΣΕ και χθες με μαθητές η δημοτική βιβλιοθήκη Προσοτσάνης στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης. Οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης καλωσόρισαν 36 μαθητές από την Ε’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και ψυχαγωγήθηκαν συμμετέχοντας στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού και ανέλαβαν μεταξύ άλλων τον ρόλο του … βιβλιοθηκονόμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ