Ανεμοδείκτης 18-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3005

Η ΕΤΗΣΙΑ έκθεση του Φωτογραφικού Ομίλου “Εφοδος” με ελεύθερο θέμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τέχνης “Ελευθερία” απο 26 Οκτωβρίου μέχρι 2 Νοεμβρίου 2019. Η έκθεση συνδιοργανώνεται με την ΔΕΚΠΟΤΑ και έχει σκοπό να αναδείξει τα ιδιαίτερα ταλέντα της ομάδας των μελών του Ομίλου και την δημοσιοποίηση της προσπάθειάς του στην τοπική κοινωνία.

Ο ΑΣΕΠ ενέκρινε όπως ακούγεται τις 160 περίπου προσλήψεις στον ΟΣΕ. Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η ανάρτηση της προκήρυξης με τον ακριβή αριθμό θέσεων και τα προσόντα που απαιτούνται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προκήρυξη θα αφορά και τις υπηρεσίες του ΟΣΕ στην Δράμα.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ διεργασίες κατέληξαν στην συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΑΜΑΘ, το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου. Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. στην θέση του απερχόμενου που ήταν ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, κάτι που είχε προδιαγραφεί μετά την πρόταση των δημάρχων Ξάνθης, Καβάλας, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Μύκης, Νέστου και Προσοτσάνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ επισκέψεων και συναντήσεων στην Αθήνα είχε ο αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Μιχάλης Τάσσου. Μετέβη χθες στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για την ψηφιακή σύγκλιση των Δήμων στα πλαίσια του γενικότερου εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και ψηφιοποίησης του κράτους όπως είπε. Στην συνέχεια στο Σεραφειο του Δήμου Αθηναίων επισκέφτηκε το Digital Lab του Δήμου και ακολούθως στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προς αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορούν να ενισχύσουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

ΠΟΡΟΥΣ ύψους 3,3 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER διαθέτει η ΠΑΜΘ στην Αναπτυξιακή Καβάλας για την κατασκευή έργων δημοσίου χαρακτήρα σε περιοχές των Δήμων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και την στήριξη δράσεων πολιτιστικών συλλόγων και εκπαιδευτικών φορέων. Τα έργα και οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνουν στήριξη υποδομών μικρής κλίμακας (οδοποιία μέσα σε οικισμούς, η κατασκευή χώρων άθλησης και αναψυχής, ίδρυση κέντρων τουριστικής πληροφόρησης), αναπλάσεις δημοσίων χώρων, ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς όπως ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή θα βρίσκεται στη Δράμα η Αρχαιολόγος κα. Κατερίνα Περιστέρη. Η κα Περιστέρη θα μιλήσει στις 6.30 το απόγευμα στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας «με στόχο την ανάδειξη του τριπόλου Αμφίπολης – Δράμας – Φιλίππων». Η κα Περιστέρη είναι τομεάρχης σε θέματα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η επίσκεψη και η ομιλία της στο Αρχαιολογικό Μουσείο γίνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Via Egnatia.

ΜΙΑ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου «Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα)», του συγγραφέα Coach Θετικής Ψυχολογίας, PhD, Δημήτρη Φλαμούρη, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 19.30 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Ένωση Κυριών Δράμας, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, η Λέσχη Lions Δράμας και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ