Ανεμοδείκτης 18-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1481

ΣΕ έκδοση λευκώματος για το 21ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα πεζικού με την ονομασία “Δράμα” (1912 -2019) και για τα 106 χρόνια ένδοξης ιστορίας του θα προχωρήσει η ΔΕΚΠΟΤΑ. Το 21ο Σύνταγμα Μηχανοκίνητου Πεζικού έχει τιμητικά το όνομα «Δράμα» λόγω της συμβολής του στην απελευθέρωση της Δράμας. Την 1η Ιουλίου 1913 οι Δραμινοί, υποδέχτηκαν με χαρά και ανακούφιση τον ελευθερωτή Ελληνικό Στρατό και συγκεκριμένα το 21ο Σύνταγμα Πεζικού της 7ης Μεραρχίας που σήμερα φέρει το τίτλο «Δράμα», στη μνήμη αυτού του τόσου σπουδαίου γεγονότος.

ΘΑ μπορούσε να βρίσκεται και σε καλύτερη κατάσταση ο χώρος γύρω από το μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Από την μια η κατάσταση με τις βροχές από την άλλη η προετοιμασία για το στήσιμο της Ονειρούπολης. Όλα σεβαστά. Αλλά θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερος σεβασμός και σε ένα γεγονός όχι μόνο ιστορικής αλλά και ουσιαστικής αξίας για την Δημοκρατία και την Ελευθερία στον τόπο μας. Ο χώρος γύρω από το μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θύμιζε την Κυριακή πραγματικά οργωμένο χωράφι. Θα μπορούσε να υπάρχει και χειρότερη περιγραφή. Ήταν μια εικόνα που προκάλεσε αρνητικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους και δικαιολογημένα.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ προκάλεσε η απουσία των τοπικών οργανώσεων των κομμάτων από την κατάθεση στεφάνων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας το πρωί της Κυριακής. Οι μόνοι εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνων, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

ΜΑΖΙ με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργο Παπαδόπουλο, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Κώστας Μπλούχος, στην διάρκεια της επίσκεψης τέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στο οδικό δίκτυο και τις συγκοινωνίες της περιοχής μας.Η συζήτηση, όπως είπε ο κ. Μπλούχος ήταν άκρως εποικοδομητική, και περιστράφηκε πέραν των άλλων και σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Να υποθέσουμε ότι όλο και κάποιο νεότερο θα υπάρχει για την σύνδεση με την Εγνατία. Ο κόσμος και ειδικά όσοι μετακινούνται προς Θεσσαλονίκη συχνά από τον ήδη υπάρχοντα και απαράδεκτο δρόμο, περιμένουν να ακούσουν που βρίσκεται το θέμα.

ΜΕ τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη αλλά και τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τους συνεργάτες του κ. Παύλο Κουρή και κ. Αλέξανδρο Φείδη είχε συνάντηση στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου. Συζητήθηκαν όπως άφησε να εννοηθεί αργότερα Tα ιαματικά λουτρά Θερμιών (που επί δεκαετίες παραμένουν αναξιοποίητα) και οι Αγώνες Βουνού στο Παρανέστι.

ΑΞΙΖΟΥΝ συγχαρητήρια στην δραστηριότητα των κατοίκων της Νέας Κρώμνης για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την ιστορία της περιοχής τους αλλά και για μια σειρά από προσπάθειες όπως το νέο Θεατρικό Εργαστήρι της Νέας Κρώμνης. Είναι βέβαιο ότι οι μήνες που έρχονται θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες αυτές και την “δημιουργική ανησυχία” που “γεννά” αξιέπαινες πρωτοβουλίες και χαρακτηρίζει τους κατοίκους της Νέας Κρώμνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ