Ανεμοδείκτης 24-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1864

Η ΤΕΛΕΤΗ απονομής του Μακεδονικού Βραβείου 2019 θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα. Η τιμώμενη προσωπικότητα για το ήθος και την ανεκτίμητη προσφορά της στο επιστημονικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και στην παγκόσμια κοινότητα, για το έτος 2019, είναι η Δρ. Δήμητρα Συμεωνίδου Καθηγήτρια Σχολής Μηχανικών, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο, υπενθύμισε χθες ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος.

ΣΤΗΝ 53η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΣΕΠ, εκπροσωπώντας το ελληνικό Κοινοβούλιο συμμετείχε η Χαρά Κεφαλίδου. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν προχθές στο Κισινάου της Μολδαβίας. Στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο της παιδείας στις πολιτικές καταπολέμησης της ανεργίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν “Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ);”.

ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ εισηγητής από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος εισηγήθηκε προχθές, κατά τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, δύο άρθρα, όχι ιδιαίτερης βαρύτητας για τους μη νομικούς (όπως είπε αργότερα) αλλά σημαντικά ούτως ή άλλως, όπως όλα τα άρθρα του Συντάγματος. Ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο ήταν η τιμητική αναφορά του κ. Γεραπετρίτη στην εισήγηση του δραμινού Βουλευτή. Ο κ. Γεραπετρίτης ως Υπουργός εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στη συγκεκριμένη διαδικασία και εξέφρασε την πρόθεσή του να δεχθεί την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ με τις επί μέρους διαφοροποιήσεις.

ΑΡΚΕΤΑ είναι τα ονόματα που ακούγονται για την θέση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου της Δράμας, μέχρι και του πρώην δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη αλλά και της πρώην Δημάρχου Καβάλας κας Τσανάκα. Διαπιστώνουμε ότι στην σεναριολογία που επικρατεί για τον νέο διοικητή του νοσοκομείου, υπάρχει μια εμμονή σε πρώην Δημάρχους. Εύλογη η απορία που εκφράζουν κάποιοι άλλοι. “Μα καλά δεν υπάρχουν απόφοιτοι σχολών που να έχουν και τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα για μια τέτοια θέση;” Η άποψη αυτή δεν μοιάζει να είναι μακρυά από την αλήθεια διότι έτσι όπως πάμε οσονούπω όλοι οι πρώην αιρετοί άρχοντες θα τοποθετούνται και σε κάποια μισθωτή θέση του Δημοσίου επειδή έχουν αποκτήσει εμπειρία στην διοίκηση. Βέβαια, είναι άλλο η διοίκηση ενός δήμου, άλλο η διοίκηση ενός φορέα υγείας, άλλο η διοίκηση μιας δημοτικής επιχείρησης … αλλά ίσως αυτά είναι τελικά λεπτομέρειες…

ΜΕ “φθινοπωρινή καλοκαιρία” θα αποχαιρετήσουμε τον Οκτώβρη και στη Δράμα. Με θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς μέχρι και την 28η Οκτωβρίου τουλάχιστον. Καλό αυτό για το κόστος θέρμανσης που βαρύνει τις οικογένειες. Κακό για το χειμωνιάτικο κλίμα που απαιτεί η Χριστουγεννιάτικη περίοδος και η Ονειρούπολη που πλησιάζει. Διότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν δεν αποκλείεται φέτος να δούμε τον Αη Βασίλη με βερμούδα και σαγιονάρες να ψάχνει σκιά για τους ταράνδους στα πλατάνια του Δημοτικού Κήπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ