Ανεμοδείκτης 26-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1851

ΕΝΑ ενδιαφέρον πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την τρίτη ηλικία είναι σε εξέλιξη από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας. Στο πλαίσιο του προγράμματος την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου ομιλία για την «Υπέρταση» από τον Παθολόγο Ανδρέα Ξάνθη. Την ομιλία πέραν των ηλικιωμένων και στελεχών του Δήμου παρακολούθησε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης.

ΜΕ επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εθελοντών αγώνων βουνού Παρανεστίου τις προηγούμενες ημέρες στον Δήμο Δράμας. Οι αγώνες διαρκούν τρείς ημέρες από 11 έως 13 Οκτωβρίου. Κάθε χρόνο δε υποστηρίζονται από ένα μεγάλο αριθμό εθελοντών που ξεπερνά τους 400. Χωρίς αυτούς θα ήταν μάλλον δύσκολη η ομαλή διεξαγωγή των διεθνών αγώνων.

ΜΕ τον Βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, συναντήθηκε στο γραφείο του στην πόλη της Δράμας, αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών της με τους πολιτικούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Ένωσης και δόθηκε υπόσχεση για αμφίδρομη συνεργασία και επικοινωνία όπως έγινε γνωστό αργότερα.

ΜΕ απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, και λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι εξετάσεις προσόντων και συμπεριφοράς για τους υποψήφιους οδηγούς σε όλες τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας ΑΜΘ θα διενεργούνται με την παρουσία ενός μόνο εξεταστή αντί για δύο. Η απόφαση αυτή θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020 και έχει στόχο την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας εξετάσεων, δεδομένου ότι λόγω της πρόσφατης πολύμηνης παύσης των εξετάσεων έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός υποψήφιων οδηγών.

ΣΕ επίδειξη δεξιοτεχνίας οδήγησης αυτοκινήτων DRIFT SHOW στην Καβάλα θα μετέχει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώνεται με το Επιμελητήριο Καβάλας. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί στον χώρο του πάρκινγκ του Εκθεσιακού Κέντρου “Απόστολος Μαρδύρης”. Ο αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο της KAVALA EXPO 2019 προκειμένου μεταξύ άλλων να προβάλλει και μηνύματα ασφαλούς οδήγησης στους νέους αλλά και τους υπόλοιπους οδηγούς.

ΔΕΝ σέβονται τις νομικές και προπάντων τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Π.Σ. λέει η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης του Χρ. Τοψίδη για την διοίκηση του Χρ. Μέτιου, σημειώνοντας ότι “ήταν υποχρεωμένοι τα θέματα που ζήτησε η παράταξή μας (εξόρυξη Χρυσού, Radar & αποκλεισμός Σαμοθράκης) αλλά και άλλες παρατάξεις να τα συμπεριλάβουν στην Ημερήσια Διάταξη και να τα θέσουν προς συζήτηση στο Περ. Συμβούλιο. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε μάλιστα:«Είναι θλιβερό ότι επιλέγουν να αποκλείσουν τα θέματα ουσίας από το Π.Σ. προκειμένου να κρύψουν την «γύμνια» τους και την ανικανότητά τους…».

ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε ότι από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δράμας δεν γίνεται προσπάθεια να συμμαζευτεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες. Παρότι τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ η προσπάθεια φαίνεται να είναι διαρκής. Ωστόσο είναι αντιληπτό ότι το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού θα ταλαιπωρήσει την πόλη αρκετά ακόμη. Από την άλλη πλευρά είναι ανεξήγητη η απουσία της υπηρεσίας, κάτω από την γέφυρα της Αντιγόνου. Δηλαδή σε παράκεντρο χώρο της πόλης όπου υπάρχει αυξημένη επιβάρυνση από τον Απρίλιο. Το “δεν προλάβανε” ή “δεν φθάνει το προσωπικό” μετά από τόσους μήνες δεν στέκεται ως ισχυρισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ